Independent Türkçe erişime kapatıldı

Britanya merkezli Independent gazetesinin Türkiye'den Türkçe yayın yapan Independent Türkçe haber sitesine idari tedbir kararı getirildi.

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek'in yaptığı paylaşıma göre, Independent Türkçe haber sitesine idari tedbir kararı getirildi.

Çiçek, paylaşımında "Sitemize girişte sorun yaşanıyor. Bazı okuyucularımız bu uyarı ile karşılaşıyor" dedi.

Çiçek'ten açıklama

Çiçek, konuyla ilgili olarak kişisel Twitter hesabından açıklama yaptı. Çiçek, şu ifadeleri kullandı:

"Independent Türkçe sitesine bazı yerlerde BTK kararıyla girilemiyor. BTK 19 Nisan tarihinde aldığı idari kararla Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin bazı sitelere erişim engeli koydu.Bu kararın alınmasında Suudi Arabistan'ın Anadolu Ajansı ve TRT Arapça başta olmak üzere erişimi engelleme kararına karşı yapıldığını belirtiliyor. İngiltere merkezli İndependent'ın Türkiye uzantısı olan Türkçe'de ortaklıktan kaynaklı olarak böyle bir kararın merkezinde yer aldı... Bizim yayın çizgimizden kaynaklı hiçbir sorun olmadığı gibi yayınlarımız oldukça objektif bulunuyor... Independent'ın ana gövdesinin % 70'i Rus işadamında % 30'u Suudlu işadamında ama editöryal bağımsızlık tamamen kuruşul ilkelerinde...

Bize resmi olarak herhangi bir tebligat yada mahkeme kararı gelmiş değil. Devletler arası bir mesele bizimle ilgili değil"