KDK, Bursa’da yaşının 27’den büyük olması sebebiyle indirimli toplu taşıma kartı alamayan öğrenci için Büyükşehir Belediyesi’ne tavsiye kararı verdi.

İndirimli kart alamayan öğrenci için KDK'dan tavsiye kararı

Kamu Denetçiliği Kurumu, (KDK) Bursa Uludağ Üniversitesi’nde okuyan ve yaşı sebebiyle indirimli kart başvurusundan ret yiyen bir öğrencinin sorununun çözümünü talep etti.

KDK, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne tavsiye kararı verdi.

Üniversite öğrencisi, indirimli karttan yararlanamaması üzerine KDK'ya başvurdu. Başvuru dilekçesinde, öğrencilik için yaş sınırı bulunmamasına rağmen öğrencilik haklarından yararlanmasının yaşla sınırlandırılmasının Anayasa’da güvence altına alınan eşitlik ve eğitim öğretim hakkına aykırı olduğunu, ayrıca sosyal devlet ilkesiyle de bağdaşmadığını savundu.

Başvuruyu inceleyen KDK, başvurucu öğrenciyi haklı buldu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına tavsiye kararı verdi.

'ÖĞRENCİ TALEBİNİN KARŞILANMASI GEREK'

Çeşitli sebeplerle üniversite öğrenimine geç başlamış ya da ikinci, üçüncü üniversite eğitimi alan kişilerin bulunabileceği ifade edilen kararda, öğrencinin talebinin karşılanması gerektiği bildirildi. Kararda ayrıca, belediyenin internet sitesinde yer alan başvuru bilgilerindeki öğrenci tanımının, yürürlükteki yönetmelik hükümlerine uygun hale getirilmesi gerektiği ifade edildi.

Kararın ardından belediye, başvurucuya indirimli öğrenci kartının tanımlandığı ve Seyahat Kartları Uygulama Yönetmeliğinin güncellendiği yönünde KDK'ye bildirimde bulundu.