Covid-19 tedbirleri kapsamında önlemler devam ederken Bursa'nın İnegöl ilçesinde dışarıya çıkan çok sayıda kişinin maskesiz ve kalabalık bir şekilde gezmesi dikkat çekti. Toplu iftarlar nedeniyle vaka sayıları artıyor

İnegöl'de toplu iftarlar koronavirüs vaka sayılarını artırdı

Dünyayı sarsan koronavirüse karşı Türkiye'de tedbirler devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sıklıkla vurgu yaptığı 'maske takın' ve 'kalabalık ortamlardan uzak durun' çağrısının İnegöl'de ihlal edildiği görüldü.

İftar sonrası çok sayıda insan sokağa döküldü. Dışarıya çıkan yurttaşların birçoğunun maskesiz ve 1,5 metre mesafesine uymayarak gezmesi dikkat çekti. Ana caddelerde yetkililer önlemlerini artarken ara sokaklarda ise denetimlerin yetersiz kaldığı gözlendi.

inegol-de-toplu-iftarlar-koronavirus-vaka-sayilarini-artirdi-731328-1.

İHA'nın haberine göre birçok mahallede yurttaşların toplu şekilde saatlerce bir araya gelerek sohbet ettiği görüldü. İnegöl'de gündüz yaşanan manzaraların benzerleri gece de yaşanıyor.

Birçok yerde toplu iftarlar nedeniyle vaka sayıların arttığı öğrenildi. İlçede en sıkıntılı mahallerin başında Huzur, Akhisar, Alanyurt, Mesudiye, Sinanbey, Burhaniye mahalleleri geliyor.

inegol-de-toplu-iftarlar-koronavirus-vaka-sayilarini-artirdi-731329-1.

Yurttaşlar yetkililerin gereken denetimleri yapmaları çağrısında bulunurken herkesin kurallara uyması gerektiğini vurguladı.

inegol-de-toplu-iftarlar-koronavirus-vaka-sayilarini-artirdi-731330-1.