İnfaz indiriminden yararlanamayacak suçlar arasında MİT Kanunu'na karşı işlenen suçlar da dahil edildi. Muhalefet, düzenlemenin gazetecilerin cezaevine tutulması için yapıldığını ifade etti

İnfaz Kanunu'nda değişiklik: MİT'e karşı suçlar indirimden muaf tutuldu

BİRGÜN / ANKARA

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde, ceza indirimi kapsamından çıkarılan suçlar arasına Milli İstihbarat Kanunu'na (MİT) karşı suçlar da eklendi.

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan son düzenlemeyle, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar otuz yılını, müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar yirmi dört yılını, diğer süreli hapis cezalarına mahkum edilmiş olanlar cezalarının yarısını infaz kurumunda çektikleri takdirde, koşullu salıverilmeden yararlanabilecek.

Bu düzenlemeden Milli İstihbarat Kanunu (MİT) kapsamına giren suçlardan mahkum olanlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı suçlarından süreli hapis cezasına mahkum olanlar muaf tutuldu.

İNDİRİM BEKLERKEN KAPSAM DIŞI KALDILAR

Değişikliğe tepki gösteren CHP'li Utku Çakırözer, Oda TV ve Yeni Yaşam çalışanı gazetecileri anımsattı.

Çakırözer, "Biz düşünce suçlusuna, siyasi tutuklulara iyileştirme beklerken MİT Kanunu kapsamındaki suçlar kapsam dışına çıkarıldı ve böylece gazeteciler bu maddeyle yargılanırsa maalesef infaz indiriminden faydalanamayacak. Kimler faydalanıyordu bir kere daha tekrar edeyim, yağmacılar, çeteciler, hırsızlar, rüşvet verenler, irtikap suçu işleyenler, kadını ölüme itenler, dayak atanlar, uyuşturucu satıcıları, aklınıza gelebilen her türlü suçtan hüküm giymiş olanlar. Madenlerdeki işçi katilleri, gezi direnişçilerinin ölümüne neden olan yetkililer, kadın, çocuk katilleri hepsi bir şekilde izin sistemiyle, özel düzenlemelerle vesaire indirimlerden faydalanacak" dedi.