ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe Beko'ya 3-0 üstünlük kurarak şampiyon olan Anadolu Efes, kupasını aldı. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan maçta Fenerbahçe'yi 93-66 mağlup ederek şampiyon olan Anadolu Efes oyuncuları sevinç yaşadı.

ING Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Anadolu Efes

ING Basketbol Süper Ligi play-off finalinin üçüncü maçında Fenerbahçe Beko'yu 93-66 yenen Anadolu Efes, 2020-2021 sezonunun şampiyonu oldu.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan ve Anadolu Efes'in Fenerbahçe'yi 93-66 mağlup ettiği final serisi son müsabakasının ardından kupa töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, şampiyonluk kupasını Anadolu Efes'in kaptanı Doğuş Balbay'a takdim etti. Milli oyuncu Doğuş Balbay, takım arkadaşlarının yanına gelerek kupayı havaya kaldırdı.

Anadolu Efesli oyuncular ve teknik heyet, lig şampiyonluğunu Quenn'in "We are the champions" şarkısı eşliğinde kutladı. Basketbolcular, teknik heyet ve aileleri, kupa töreninin ardından saha ortasında büyük sevinç yaşadı.

Fenerbahçe Beko'da ise oyunculara ve teknik heyete ikincilik ödülleri verildi.

ing-basketbol-super-ligi-nde-sampiyon-anadolu-efes-885053-1.

SEZONU ÇİFTE KUPAYLA KAPATTI

Anadolu Efes, sergilediği performansla takdir topladığı 2020-2021 sezonunu 2 şampiyonlukla taçlandırdı.

Lacivert-beyazlı takım, 30 Mayıs'ta THY Avrupa Ligi'nde tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Ergin Ataman'ın öğrencileri, 8 gün sonra bu kez ligde şampiyonluğa ulaştı ve sezonu 2 kupayla tamamladı.

MVP ÖDÜLÜ BEAUBOIS'NIN

Anadolu Efes'in Fransız basketbolcusu Rodrigue Beaubois, play-off final serisinin En Değerli Oyuncusu (MVP) ödülüne layık görüldü.

Beaubois, final serisinde oynadığı 3 maçta 22,3 sayı ortalaması yakalayarak, lacivert-beyazlı takımın şampiyonluğa ulaşmasında önemli rol oynadı.

Fransız oyuncuya ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok takdim etti.