İngiliz yazar ve tiyatro yönetmeni Jonathan Miller hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ

Yazar, tiyatro yönetmeni ve ‘Beyond the Fringe’ komedi ekibinin üyesi olan Jonathan Miller 85 yaşında hayatını kaybetti.

Miller’ın aynı zamanda tıp, yayıncılık ve heykel alanında da bir kariyeri vardı. Peter Cook, Dudley Moore ve Alan Bennett ile birlikte sayısız hiciv gösterisinin bir parçası olarak 1960'larda öne çıkan Miller, 1959'da Cambridge'de tıp okudu. Kısa bir süre içerisinde tiyatro oyunlarını hastanelere taşıyan yönetmen, akabinde ise New York ve Londra’da birçok tiyatro grubu tarafından davetler aldı. BBC ile birlikte çalışan Miller birçok tiyatro oyunun TV’ye adaptesi görevini de üstlendi. 80'lerde ve 90'larda beğeni toplayan TV dizileri yönetti.

Kraliyet Opera Evi'ndeki Opera Direktörü Oliver Mears şunları söyledi: “Jonathan Miller, İngiliz Tiyatrosu ve geçen yarım yüzyılın tiyatro sahnesinin en önemli isimlerden biriydi. Hem komedi hem de tıp alanındaki deneyimlerinden oluşan yüksek bir zekâyı tutarlı bir şekilde saygın bir bakış açısıyla birleştiren Miller, sanat biçimimize benzersiz bir ışık tuttu. ”