Prof. Dr. Bengi Başer, İngiltere'deki karantina koşullarını es geçmek isteyenlerin Türkiye'ye gelerek 10 gün ucuz tatil yaptıklarını söyledi.

İngilizler karantinadan kurtulmak için Türkiye'yi nasıl kullanıyor?

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi programına konuk olan Prof. Dr. Bengi Başer, İngiltereli turistlerin karantinadan kurtulmak için Türkiye'yi nasıl kullandıklarını anlattı.

Bilgilerini İngiltere’den doğruladığını söyleyen Başer, ''İngiltere’de karantina koşullarını kademeye ayırıyorlar. Türkiye, yeşil bölge olarak gösteriliyor. Bu, Türkiye’den gelenlerin ev karantinasında kalması gerekiyor. Turuncu ve kırmızı ülkelerden giderseniz 2 bin sterlin olan otellerde kalmak zorunda kalıyorsunuz. Hindistan ve Pakistan kırmızı bölgede kalıyor. Kırmızı kategorideki ülkeleren gelen turistler doğrudan İngiltere’ye değil, Türkiye’ye geliyor, hem burada daha az paraya 10 gün geçiriyorlar hem de tatil yapıyorlar'' dedi.

Başer, gelen turistlerin günlük 30 avro gibi bir ücrete otellerde kaldıklarını belirtirken, ''Türkiye’ye geliyorlar, daha ucuz bir şekilde geçiriyorlar. Buradaki 10 günlük süreyi doldurduktan sonra, İngiltere’ye gittiklerinde çok büyük bir para ödemek zorunda kalmıyorlar'' diye konuştu.