İngiltere’nin koronavirüs nedeniyle uyguladığı gerekli olmayan seyahatlere yönelik kısıtlama, 50'den fazla ülke için kalkıyor. Türkiye’nin de listede olması bekleniyor

İngiltere, 50'den fazla ülkeye yönelik seyahat uyarısını kaldırıyor: Türkiye’nin de listeye girmesi bekleniyor

İngiltere'de koronavirüs salgını nedeniyle yurtdışından gelenlere uygulanan 14 günlük karantina uygulaması, 50'den fazla ülke için kaldırılıyor.

Guardian’da yer alan habere göre, gerekli olmayan seyahatlere uygulanan kısıtlamalar, neredeyse tüm AB ülkeleri ve Bermuda, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkeler için kalkacak.

Pazartesi günü hayata geçecek olan uygulamada, 50'den fazla ülkenin içinde İngilizlerin popüler tatil duraklarından olan Türkiye’nin de yer alması bekleniyor.

Yeni seyahat listesinde, hükümetin düşük riskli olarak belirlediği yeşil listedeki ülkeler ve orta seviyede riskli olarak belirlediği sarı listedeki ülkelerin tamamının yer alması bekleniyor.

Duyuru hükümet yetkilileri tarafından onaylandı. Ulaştırma’dan sorumlu Dışişleri Bakanı Grant Shapps tarafından birkaç haftadır uygulanan hava köprüsü ve seyahat koridoru politikasının sona erdirilecek. Açıklamanın cuma günü yapılması bekleniyor.

Hükümetin yüksek riskli olarak belirlediği ABD, Rusya ve Brezilya gibi ülkelerin yer aldığı kırmızı listedeki ülkelere uygulanan gerekli olmayan seyahatlerdeki kısıtlama devam edecek ve bu ülkelerden dönenler için 14 günlük karantina uygulamasına son verilmeyecek.

8 Haziran’dan beri İngiltere’de neredeyse tüm gelen yolcuların kendilerini belirlenen bir adreste 14 gün boyunca karantinada tutması talep ediliyordu. Bu kurala uymayan kişiler, bin sterlinlik ceza ödemek zorunda kalıyordu.

İngiltere’den seyahat edenlerin gitmek istediği ülkeler için şu an karşılaşabileceği tek sorun, İngiltere’den gelen uçuşlara sınırlarını tamamen kapatan ülkeler olacak.

İngilizler Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelere seyahat etme özgürlüğüne kavuşmuş olabilir ancak bu iki ülke de sınırlarını neredeyse tüm ziyaretçilere kapatmış durumda.

Avrupa komisyonu, eşit enfeksiyon oranlarına sahip AB ülkeleriyle hava köprüsü anlaşması imzalamaması durumunda İngiltere’nin yasal zorluklarla karşılaşabileceği konusunda daha önceden uyarıda bulunmuştu.