İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya lideri Vladimir Putin'in 'kadın olması durumunda' Ukrayna'yı işgal etmeyeceğini iddia etti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson: Putin kadın olsaydı Ukrayna'yı işgal etmezdi
Fotoğraf: AA

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Alman ZDF kanalına Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin konuştu.

Rusya lideri Vladimir Putin'in 'kadın olması durumunda' Ukrayna'yı işgal etmeyeceğini savunan Johnson, Putin'i "delice, maço bir hareket" ifadeleriyle eleştirdi.

CNN'de yer alan habere göre daha fazla kadının güç sahibi konumlara gelmesi gerektiğini söyleyen Johnson, savaşın "saldırgan erkekliğin mükemmel bir örneği" olduğunu ifade etti.

İngiltere Başbakanı, "Eğer Putin kadın olsaydı ki elbette değil, ama öyle olsaydı, gerçekten bu delice, maço savaşa kalkışmazdı. Eğer saldırgan erkeklik için mükemmel bir örnek isterseniz, Ukrayna'da onun yaptığına bakın" şeklinde konuştu.

Başbakan Johnson, G7 liderlerinin savaşı sona erdirmek ısrarla çalıştığını ama henüz bir anlaşma seçeceği olmadığını söyledi.

Ukrayna'ya silah yardımı için de konuşan Johnson, Volodimir Zelenskiy'i müzakerelerde en iyi konuma getirmek için Ukrayna'nın askeri stratejisinin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.