İngiltere’de bir doktor, hastalarına Noel mesajı göndermek isterken yanlışlıkla 'kanser olduklarını' belirten bir mesaj gönderdi.

İngiltere'de bir doktor, hastalarına yanlışlıkla 'kanser oldunuz' mesajı gönderdi
Kemal Sunal'ın rol aldığı 1979 yapımı 'Korkusuz Korkak' filminde de benzer bir durum anlatılıyordu.

İngiltere'nin Doncaster şehrinde bir aile hekimi, hastalarına Noel mesajı yerine yanlışlıkla "agresif akciğer kanseri"ne yakalandıklarını belirten mesaj gönderdi.

Askern Polikliniği tarafından 23 Aralık Cuma günü öğleden sonra ameliyat için kayıtlı hastalara Noel yerine "agresif akciğer kanseri" teşhisi konulduğunu belirten kısa mesaj yanlışlıkla gönderildi.

Mesajda hastalara ölümcül hastalıkları olan kişilerin belirli yardımlar talep etmesine olanak tanıyan formu doldurmaları için link de paylaşıldı.

Yaklaşık yarım saat sonra gönderilen ikinci mesajda ise doktorun yanlışlıkla yollanan mesaj için "içten özürlerini" aktardığı ve herkese mutlu tatiller dilemek istediği bildirildi.

ANNESİYLE AYNI ANDA ‘KANSER OLDUĞUNU’ ÖĞRENDİ.

Annesiyle aynı mesajı alan hastalardan 42 yaşındaki Carl, ilk başta bunun kötü bir şaka olduğunu düşündüğünü belirterek, "Sigara içiyorum, bu yüzden 'Benim bilmediğim bir şey biliyorlar mı?' diye düşündüm. Biraz oturdum ve bir süre bunun için endişelendim, bu beni gerçekten strese soktu" ifadelerini kullandı.

(AA)