İngiltere'de bir TIR'da bulunan 39 kişinin ölümüyle ilgili yeni detaylar


İngiltere’de Essex’de bir TIR’da 39 kişinin cesedinin bulunmasının ardından ülke tarihinin en büyük cinayet soruşturmalarından biri başlatıldı. İnsan kaçakçılığına yoğunlaşan soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor.

BBC'nin iddiasına göre, ölen 39 kişinin Çin vatandaşı olabileceği aktarıldı.

Ülke tarihindeki en büyük cinayet soruşturmalarından birini başlatan polis, Kuzey İrlanda’da iki adrese baskın düzenledi.

Cinayet şüphesiyle gözaltına alınan TIR sürücüsü Kuzey İrlandalı 25 yaşındaki Mo Robinson’ın ise sorgusu sürüyor.

Soruşturmaya yakın kaynaklardan biri ise The Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, TIR’ın sürücüsü Mo Robinson’ın yetkilileri harekete geçirmiş olabileceğini söyledi.

Kaynaklar, Robinson’ın insan kaçakçılığına dair planlardan haberdar olmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu, durumu fark edince polise ihbarda bulunmuş olabileceğini belirtti.

Öte yandan TIR’da bulunan kişilerin nasıl oraya geldiklerine ve nasıl öldüklerine dair de araştırma sürüyor.

TIR'ın konteynerinde soğutma sistemi bulunduğunu ve sıcaklığın -25 dereceye kadar düşebileceğini hatırlatan uzmanlar, 39 kişinin donarak ölmüş olma ihtimaline dikkat çekti.

Başkent Londra'nın doğusundaki Grays kasabasında dün bir sanayi sitesine park edilmiş halde bulunan bir TIR'ın içinde 39 kişinin cesedine ulaşılmıştı.