İngiltere’de gelir adaletsizliği derinleşiyor

Dış Haberler Servisi

İngiltere’de 12 Aralık’ta yapılacak erken seçim öncesi hükümet harcamaları ve vergi uygulamaları gündeme gelirken açıklanan bir rapor sınıflar arası uçurumun derinleştiğini gözler önüne serdi.

Merkezi Londra’da bulunan sivil toplum kuruluşu Equality Trust’ın açıkladığı rapora göre, İngiltere’de en zengin altı milyarderin toplam varlığının 39.5 milyar sterlin seviyesinde olduğu, bunun da nüfusun en dar gelirli 13.2 milyonluk kesiminin toplam varlığına eşit olduğu belirtildi. Hinduja Grubu’nun sahibi iki kardeş; Gopichand ve Srichand Hindujai, 12.8 milyar sterlin seviyesindeki toplam varlıklarıyla İngiltere’nin en zenginleri konumunda.

ZENGİNLERİ İŞARET ETMİŞTİ

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ülkedeki gelir adaletsizliğine dikkat çeken açıklamalarıyla biliniyor. Corbyn’in iktidara gelmesi halinde ülkeyi terk edeceğini ilan eden zenginler bile bulunuyor.

İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Boodle Hatfield hukuk firmasından Geoffrey Todd, Corbyn’in seçilmesi halinde müvekkillerinin varlıklarını birkaç dakika içinde başka ülkelere transfer edeceğini duyurmuştu. Todd, müşterilerinin İşçi Partisi iktidarında yüksek varlık vergisi ödemekten endişe ettiklerini bildirmişti.

Corbyn’in açıkladığı seçim bildirisine göre, yıllık 80 bin sterlinden fazla kazananların yüzde 45, yıllık 123 bin sterlinden fazla kazanan kişilerin ise yüzde 50 vergi ödemesi öngörülüyor. Mevcut kanunlara göre ülkede en yüksek vergi oranı yüzde 45. Bunu da yıllık 150 bin sterlinden fazla kazananlar ödüyor.

cukurda-defineci-avi-540867-1.