İngiltere'de günlerdir kayıp olan ve öldüğü düşünülen Sarah Everard'ın cansız bedenine ulaşıldı. Londra Polisi, şehir dışındaki bir kent ormanında bulunan insan kalıntılarının 1 hafta önce kaybolan Sarah Everard’a ait olduğunu doğrulandı.

İngiltere'de günlerdir kayıp olan Sarah Everard'ın cansız bedenine ulaşıldı

Fotoğraf: Met Police

Polis, günlerdir kayıp olan ve polis tarafından öldürüldüğü düşünülen Sarah Everard'ın cansız bedenini bulduklarını ve teşhis ettiklerini söyledi.

Londra Polis teşkilatı komiser yardımcısı Nick Ephgrave, bugün Sarah Everard ile ilgili duyuruyu yaptı. Kent ormanında parçalanan bir kadın cesedi bulan polis ekipleri, günlerdir cansız bedenin kayıp kadına ait olup olmadığını araştırıyordu.

Bedenin teşhiş edildiğini duyuran Ephgrave, “Ceset şimdi belirlendi ve resmi bir kimlik belirleme prosedürü uygulandı. Bulunulan cesedin Sarah Everard’a ait olduğunu doğrulayabilirim" dedi.

33 yaşındaki pazarlama yöneticisi Sarah Everard’ın ölümüde ve kaçırılmasında parmağı olduğundan şüphelenilen 2 polisten biri şu an gözaltında bulunuyor.

Şüpheli ile ilgili yürütülen başka bir soruşturma nedeniyle Londra Polis Teşkilatı'ndaki iki polis memuru hakkında da inceleme başlatıldı.

48 yaşındaki şüpheli polisin, Parlamento ve Başbakanlık ofisini de kapsayan, diplomatik misyonlarda görevli elit bir birimin üyesi olduğu ve Everard'ın ortadan kaybolduğu sırada görev başında olmadığı belirtiliyor.

Everard’ın en son 3 Mart'ta güney Londra'da evine giderken ortadan kaybolduğu biliniyor.

Londra Emniyet Müdürü Cressida Dick, Çarşamba akşamı yaptığı basın toplantısında, Londra polisinde görevli bir memurunun, Sarah Everard'ı öldürmek şüphesiyle gözaltında olmasının kurumda ve halkta şok etkisi yarattığını ifade etmişti.

Cressida Dick, "Bu korkunç haber nedeniyle hepimiz dehşete düştük derken, tüm meslektaşlarım adına konuşuyorum. Bizim görevimiz sokaklarda gezerek insanları korumak" dedi. Polislerin tutumlarını denetlemekle görevli bağımsız gözlemci kurum IOPC şimdi, bu soruşturmayı yürüten polis memurlarının şikayetleri nasıl ele aldığı ile ilgili inceleme başlattı.

BİRLEŞİK KRALLIK’TA SON BİR YILDA 118 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

İngiltere’deki Aile İçi Şiddet Bakanı Jess Phillips, geçen yıl Birleşik Krallık’ta 118 kadının öldürüldüğünü duyurmuştu.

Phillips, “Yapılan aşıları, yardım alan insan sayısını sayıyoruz, bir sayıma göre karar veriyoruz veya karşı çıkıyoruz ve bu verileri saplantılı bir şekilde izliyoruz. Kendi popülaritemizle ilgili verileri saymayı seviyoruz. Ancak şu anda ölü kadınları saymıyoruz” demişti.

İngiltere’de 2020'deki karantinanın ilk üç ayında Ulusal Aile İçi Taciz Yardım Hattı'na 40 binden fazla çağrı yapılmıştı.

NE OLMUŞTU?

33 yaşındaki pazarlama yöneticisi Everard, 3 Mart günü saat 21.00 sıralarında Clapham semtindeki bir arkadaşının evinden ayrıldıktan sonra kaybolmuştu.

Everard'ın ortadan kaybolduğu sırada Clapham'dan Brixton'daki evine doğru yürüdüğü düşünülüyor.

Everard'ın, son olarak 21.30 civarında Clapham'daki bir evin kapı zilindeki kamerada görüldüğü belirlenmişti. Daha sonra olayla ilgili olarak Kent bölgesinde bir erkek polis memuru ve bir kadın gözaltına alınmıştı.