Aralık ayındaki seçimler öncesi yapılan son anketler İşçi Partisi'nin oylarının arttığını gösteriyor

İngiltere’de İşçi Partisi yükselişte

İngiltere seçimleri öncesi partilerin seçim kampanyaları başlarken, son yapılan bir anket, Muhafazakâr Parti ile İşçi Partisi arasındaki farkın gittikçe kapandığını gözler önüne serdi.

Sky News/YouGov tarafından gerçekleştirilen ve 1,667 İngiliz vatandaşının katıldığı anket sonuçlarına göre, seçimi Muhafazakâr Parti’nin kazanacağını düşünen kişi oranı yüzde 36 olurken, bu oran İşçi Partisi için yüzde 25, Liberal Demokratlar için yüzde 17, Brexit Partisi için yüzde 11, Yeşil Parti için yüzde 5.0, SNP için yüzde 4.0 ve Plaid Cymru Partisi için yüzde 1.0 oldu.

JOHNSON TEDİRGİN

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, çarşamba günü yaptığı açıklamada, İşçi Partisi’nin seçim kampanyasında yer alan ikinci bir Brexit (İngiltere'nin Avrupa Birliği’nden ayrılması) referandumunun ‘bir yıl daha sürecek bir kaosa’ yol açacağını belirterek, halkı Muhafazakar Parti’ye oy vermeye ve ‘İngiltere'nin potansiyelini bütün dünyaya göstermeye’ çağırmıştı. Johnson’ın ayrıca, Kraliçe II. Elizabeth ile gerçekleştirdiği görüşmede Avam Kamarası’nın seçim sonrası kurulacak yeni parlamento öncesi dağıldığı konusunda bilgilendirdiği vurgulanmıştı.

İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası, erken genel seçimlerin 12 Aralık’ta yapılmasını kararlaştırmıştı.

***

Brexit karşıtı ittifak kuruldu

İngiltere'de AB yanlısı partiler, Başbakan Boris Johnson'ın parlamentoda çoğunluğu elde etmesini önlemek için 60 seçim bölgesinde ittifak yapma kararı aldı. Liberal Demokrat Parti, Plaid Cymru ve Yeşil Parti ile bazı bağımsız adaylar arasında varılan anlaşmayla, Brexit karşıtlarının birbirleriyle rekabet etmesinin önüne geçiliyor. İttifak, İşçi Partisi ile İskoç Ulusal Partisini kapsamıyor. 60 seçim bölgesini içeren anlaşmanın yürütülmesiyle görevlendirilen Heidi Allen, partiler arasındaki ittifakın yüzyıldan fazla bir süredir İngiltere'de ilk kez yapıldığını söyledi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.