İngiltere’de koronavirüs vakalarının artmasından ardından acil durum planı kapsamında, okullar sekiz hafta süreyle kapatılabilir ve FA Cup, Grand National ve Londra Maratonu gibi spor müsabakaları ertelenebilir

İngiltere'de koronavirüs tehlikesi: Okullar kapatılabilir

Daily Mail'in haberine göre, sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, virüsün İngiltere’de yayılmasını önlemek amacı ile okullar iki ay boyunca kapatılabilir ve önemli spor müsabakaları, konserler ve festivaller iptal edilebilir.

Sağlık görevlileri tarafından, okulların en az iki ay boyunca kapatılması öngören ve önemli Premier Lig ve FA Cup gibi spor müsabakalarının iptalini gündeme getiren acil durum planı hazırlandığı duyuruldu.

İngiltere'deki ölümcül virüs vakaları 16'yı bulurken, İngiltere baş tıbbi memuru Profesör Chris Whitty, 'küresel bir pandemi ile savaşmak için yapılacak her türlü organizasyona yasak getirebiliriz' dedi.

Japonya’da pazartesi günü okulların 1 ay süre ile kapatılması kararının, İngiltere’nin alacağı kararda etkili olduğu söylendi. Ancak okulların kapatılması durumda aileler - (hemşire - doktor - hasta bakıcı gibi ihtiyaç duyulacak çalışanlarda dahil) - çocuklarına bakmak için izin almak durumda kalacaktır yorumları yapıldı.

Profesör Kitty yaptığı açıklamada, virüsün Birleşik Krallık'ta yayılmasının an meselesi olduğunu bu nedenle toplu halde yapılacak etkinliklerin mümkün olduğu kadar ertelenmesini gerektiğinin altını çizdi.

İtalya kayak tatilinden dönen bir kişi İngiltere’nin Surrey bölgesinde koronavirüse yakalanan 2. vaka oldu. Ayrıca Kuzey Irlanda’da da İtalya’dan dönen bir kadına koronavirüs teşhisi konuldu. Bu vaka Kuzey Irlanda’nin ilk koronavirüs vakası oldu.