İngiltere'de kritik Brexit oylaması 21 Ocak'tan önce yapılacak

İngiltere Başbakanı Theresa May'in sözcüsü, İngiltere hükümetinin Brexit Anlaşması'nı oylamak için 21 Ocak 2019'dan önce parlamentoya sunacağını açıkladı.

Daha önce Avam Kamarası'nda yapılacak Brexit oylamasının bugün yapılması planlanmış ancak dün akşam saatlerinde Başbakan Theresa May, oylamanın ertelendiğini açıklamıştı.

May, anlaşmanın ezici bir şekilde kabul edilmeyeceğinin anlaşıldığını belirterek, genel anlamda kabul görmeyen tedbir maddesinin yeniden görüşülmesi için oylamanın ertelendiğini belirtmişti.

May, tedbir maddesinin düzenlenmesi için Brüksel ile yeniden görüşmeyi planlasa da, Avrupa Birliği yetkilileri masada bir anlaşma olduğunu ve anlaşmanın yeniden müzakereye açık olmadığını söylüyor.

Tedbir maddesine göre, AB üyesi olan İrlanda Cumhuriyeti ile Birleşik Krallık'ın bir parçası olan Kuzey İrlanda arasında fiziki bir sınır oluşturulmayacak ve bu durum gelecekte müzakere edilecek. Ayrıca İngiltere, taraflar aksine karar verene kadar belirsiz bir süre daha gümrük birliği içerisinde kalacak.

İngiliz siyasetçiler bu maddede bir süre sınırının bulunmamasının bir tuzak olduğunu ve İngiltere'nin sonsuza kadar AB kuralları içerisinde sıkışabileceği yorumları yapıyordu.

cukurda-defineci-avi-540867-1.