Birleşik Krallık Fikri Mülkiyet Ofisi, dijital platformlara yönelik şifre paylaşımına ilişkin bir kılavuz yayımladı. Kılavuza göre şifre paylaşımı yapan kullanıcılar hapse bile girebilir. Şifre paylaşımı konusunda akla ilk gelen dijital platformlardan biri olan Netflix de bu kapsamda yer alacak.

İngiltere'de Netflix şifresini paylaşmak suç sayılacak

Birleşik Krallık Fikri Mülkiyet Ofisi’nin yayınlandığı “korsanlık kılavuzunda” yer alan bilgilere göre Netflix şifresini paylaşmak artık bir suç olarak kabul edilecek.

Dijital içerik platformu Netflix, içerisinde yer alan dizi ve film içerikleriyle en çok tercih edilen platformlardan birisi olarak yer alıyor. Kullanıcılar ise uygulamayı tek hesap üzerinden ortak bir şekilde kullanmayı tercih ediyor. Ancak son haberlere göre, İngiltere'de Netflix şifre paylaşımı, bir suç olarak kabul edilecek.

İngiltere Hükümeti'nin Fikriyet Mülkiyet Ofisi, yeni bir korsanlık kılavuzu yayımladı. Bu kılavuz ise dikkatten kaçan bazı detayları içeriyor. Bu detay ise dijital içerik platformlarındaki şifre paylaşımı uygulamasıyla alakalı. Dijital içerik platformu denildiği zaman akla ilk gelen isim Netflix oluyor.

Netflix şifre paylaşımı, özellikle paketlerin fiyatlarının artmasıyla birlikte daha da tercih edilen bir durum haline geldi. Şirket, uzun süre boyunca şifre paylaşımı konusunda önlem almaya çalıştı. Şimdi ise İngiltere Hükümeti'nin yayınladığı korsanlık kılavuzuyla birlikte kendine bir müttefik sağlamış gibi duruyor.

DOLANDIRICILIK KAPSAMINA GİREBİLİR

Kılavuza göre, abonelik ücretini ödemeden TV şovları, filmler ve canlı spor yayınlarını izlemek korsanlığı oluşturuyor. Bununla birlikte ise bir sözcü bunu onayladı ve açıklama yaptı: "Ceza ve medeni hukukta, amacın bir kullanıcının telif hakkıyla korunan eserlere ödeme yapmadan erişmesine izin vermek olduğu şifre paylaşımı durumunda uygulanabilecek bir dizi hüküm vardır."

Bununla birlikte bu hükümlerin, sözleşme hükümlerinin ihlali, dolandırıcılık ve ikincil telif hakkı ihlalini içerebileceğini de ekledi. 2017 yılında hızlı büyümenin ortasında olan Netflix, Twitter'da şifre paylaşımını onaylayan bir paylaşım yaptı. Paylaşımında ise "Aşk bir şifreyi paylaşmaktır." ifadesi yer aldı.

Kaynak: Shiftdelete