Afrika’da daha bulaşıcı olduğu düşünülen yeni bir koronavirüs mutasyonunun çıkması üzerine İngiltere, bu kıta bulunan 6 ülkeye uçuşları durdurdu.

İngiltere’den 6 Afrika ülkesine seyahat yasağı

Güney Afrika’da ortaya çıkan ve bilim insanlarında endişeye yol açan koronavirüsün yeni mutasyonu nedeniyle İngiltere, bazı Afrika ülkelerine seyahat yasağı getirdi.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Güney Afrika, Namibya, Lesotho, Botsvana, Esvatini ve Zimbabve’den gelen uçuşları bugün öğlen itibariyle durdurduklarını açıkladı. Cavid, bu 6 ülkenin, dönüşte İngiltere vatandaşlarının 10 gün karantinaya girmesini öngören kırmızı listeye alındığını belirtti.

Cavid, “İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) yeni varyantı araştırıyor. Daha fazla veriye ihtiyaç varsa da hemen önlemleri alıyoruz” dedi.

Güney Afrika’da tespit edilen mutasyonun Delta’dan daha bulaşıcı ve aşıların daha az etkili olabileceği endişeleri bulunduğunu aktaran İngiliz Bakan, ülkede henüz bu mutasyona rastlanmadığını söyledi.

Şimdiye kadar görülen en fazla mutasyona sahip olan B.1.1.529 nolu yeni koronavirüs varyantı konusunda Güney Afrikalı uzmanlar, bugün Dünya Sağlık Örgütü yetkililerine bilgi verecek.

Bilim insanlarına göre koronavirüs türleri arasında Delta 2, Beta 3 mutasyona sahipken, yeni ortaya çıkan B.1.1.529 varyantı en az 10 mutasyona sahip.

AJANS BİZİM