İngiltere'de hükümet Vuhan koronavirüs ile ilgili "halk sağlığına ciddi ve yakın tehdit" tanımlaması yaptı ve salgının yayılmasını durdurmak adına yeni önlemler açıkladı.

İngiltere'den koronavirüs hamlesi

Çin'in Vuhan kentinde patlak verdikten sadece haftalar sonra küresel ölçekte bir panik yaratan koronavirüs ile ilgili korkutan bir gelişme yaşandı. İngiltere bugün resmi olarak koronavirüs kamu sağlığına karşı ciddi ve yakın bir tehdit olarak tanımladı.

Bu kararla birlikte İngiltere Sağlık Bakanlığı, güç kullanarak karantina başlatabilecek, hasta olduğundan şüphelenilen insanları zorla tutabilecek.

Sözcü'nün haberine göre; İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, bugün yaptığı açıklamada corona virüsünün kamu sağlığına karşı ciddi ve yakın bir tehdit olduğunu duyurdu.

Arrowe Park Hastanesi ile Kents Hill Park Konferans Merkezi’nin “karantina merkezleri” olarak belirlendiğini söyleyen Hancock’un açıklaması ülkede şok etkisi yarattı. Bu açıklamanın ardından, Sağlık Bakanlığı gerekli gördüğü durumlarda insanları zorla karantinaya alabilecek, tecritten çıkmasını zorla engelleyebilecek.

Ölü sayısının 900'un üzerine çıktığı koronavirüs ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanlığı sözcüsü, “Enfeksiyon kontrol prosedürlerimiz dünyanın en iyisi ve ekiplerimiz koronavirüs ile mücadeleye hazır. Regülasyonlarımızı kuvvetlendiriyoruz. Bu önlemler sağlık çalışanlarımızın ülke genelinde daha kolay çalışmasını sağlayacak” dedi.