İngiltere, Fransa ve Irak'tan Bağdadi açıklaması

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) lideri Ebubekir El Bagdadi’nin öldürülmesine ilişkin dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Bağdadi'nin öldürülmesinin IŞİD için büyük bir darbe olduğunu ancak bunun sadece örgüte karşı savaşta bir aşama olduğunu kaydetti.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Terörist için erken emeklilik ancak örgütü için değil" ifadelerini kullandı.

'IŞİD'LE MÜCADELE BİTMEDİ'

İngiltere Başbakanı Boris Johnson sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Bağdadi'nin ölümü terörle mücadelemiz için önemli bir an. Ancak DAEŞ'in kötülükleriyle mücadelemiz hala bitmedi. Koalisyon ortaklarımızla DAEŞ'in ölümcül, barbar eylemlerini tamamen ve sonsuza dek sona erdirmek için birlikte çalışacağız" dedi.

'ABD IRAK İSTİHBARATIYLA ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTTÜ'

Irak hükümeti tarafından yapılan açıklamadaysa "Fedakar bir ekibin bir yıldan uzun süredir devam eden çalışmaları sayesinde Irak Ulusal İstihbarat Servisi terörist Ebu Bekir El Bağdadi'nin yerini Suriye'nin İdlib bölgesinde kesin olarak saptamayı başardı" ifadelerini kullandı.

Açıklamada "Bunu takiben ABD güçleri Irak istihbaratıyla koordinasyon içinde terörist El Bağdadi'yi yok etmek için bir operasyon yürüttü" denildi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.