İngiltere Kralı 3. Charles ve eşi Camilla'ya, York kentini ziyaretleri sırasında yumurta fırlatan üniversite öğrencisi, serbest bırakıldı. Patrick Thelwell isimli gencin kefalet koşulu olarak yumurta taşıması yasaklandı.

İngiltere Kralı 3. Charles'a yumurta fırlatan öğrencinin yumurta taşıması yasaklandı
Fotoğraf: İHA

İngiltere Kralı 3. Charles'ı yumurta atarak protesto ettiği için tutuklanan üniversite öğrencisi, kefalet koşulu olarak toplum içinde yumurta taşımasının yasaklanmasının ardından serbest bırakıldı.

İHA'nın aktardığı habere göre İngiltere Kralı 3. Charles ve eşi Kraliçe Camilla, ülkenin kuzeyindeki York kentine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yumurtalı protestoya uğramış, yumurta fırlatan üniversite öğrencisi gözaltına alınmıştı.

23 yaşındaki Patrick Thelwell isimli genç, kefalet koşulu olarak toplum içinde yumurta taşımasının yasaklanmasının ardından serbest bırakıldı.

Thelwell, serbest bırakılmasının ardından Daily Mirror gazetesine yaptığı açıklamada insanların o esnada çığlık attığını söyleyerek, "İnsanlar saçlarımı koparıyorlardı, bana tükürüyorlardı. Akıllarını kaçırmıştı. Ölüm tehditleri alıyorum" dedi.