İngiltere, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı vaka-hasta ayrımının ardından Türkiye'yi Polonya ile birlikte seyahat koridoru listesinden çıkararak yeniden "karantina uygulanacak ülkeler" arasına ekledi. İngiltere Ulaştırma Bakanı Shapps, Türkiye ve Polonya’dan İngiltere’ye gelen yolculara cumartesi günü yerel saatle 04.00’den itibaren 14 günlük karantina şartı getirildiğini duyurdu.

İngiltere, Türkiye'yi 'karantina uygulanacak ülkeler' listesine ekledi

İngiltere, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında haftalık olarak seyahat listesini güncellemeye devam ediyor.

İHA'nın aktardığına göre Ulaştırma Bakanı Grant Shapps bugün yaptığı açıklamada, Türkiye ve Polonya’dan İngiltere’ye gelen yolculara cumartesi günü yerel saatle 04.00’den itibaren 14 günlük karantina şartı getirildiğini duyurdu.

Shapps ayrıca, Karayipler’de bulunan Bonaire, St Eustatius ve Saba Adaları’nın da karantina listesine eklendiğini açıkladı.

İngiltere'nin kararı, Sağlıok Bakanı Fahrettin Koca'nın, Türkiye'nin koronavirüs salgınında vaka ve hasta ayrımı yaptığını açıklamasının ardından geldi. Koca, buna gerekçe olarak 'ulusal çıkarı' göstermişti.

"TÜRKİYE VAKALARINI FARKLI ŞEKİLDE TANIMLIYOR"

BBC Türkçe'nin aktardığına göre ise Shapps açıklamasında, "Türkiye'yi listeden çıkarıyoruz çünkü Türkiye'nin Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarını, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi gibi uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlıyor. Bu nedenle ülkeyle ilgili risk değerlendirmemizi güncelledik" dedi.

İngiltere, 100 bin kişide 20 enfeksiyon oranına sahip ülkeleri karantina listesine eklerken, Polonya'da son 2 haftada bu oran 100 bin kişide 36 olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan İngiltere’de toplam vaka sayısı 460 bin 178’e, toplam can kaybı ise 42 bin 202’e ulaştı.

İngiltere, Temmuz başında genel karantina kuralını yumuşatmış ve ziyaretçilerin dönüşlerinde karantinaya girmeyeceği bir seyahat koridoru ülkeleri listesi hazırlamıştı.

Türkiye, 10 Temmuz'dan itibaren "seyahat koridoru" oluşturulan ülkeler arasına katılmıştı.