İnşaat işçileri kooperatif kuruyor

HABER MERKEZİ

Salgın sürecinde iş ve gelir kaybı yaşayan işçiler için dayanışma kampanyası yürüten İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), şimdi de ‘Dayanışma Yaşatır İşçi Kooperatifi’ için kolları sıvadı. Sendikadan yapılan açıklamada, "Sınıfımızın fiziki bakımdan olduğu kadar düşünsel-ruhsal bakımlardan da alabildiğine parçalanıp atomize edildiği gerçeğini de dikkate alarak; birbirimizle paylaşmayı, birbirimizi sahiplenmeyi, dayanışma ve kardeşlik duyguları yönünde daha ileri bir sınıf kültürü yaratmayı bu yönelimin esas hedefi olarak görüyoruz" dendi.

MÜTEVAZI BİR ADIM

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi: "Çalışma koşullarının her geçen gün ağırlaştığı, işsizliğin milyonlarla ifade bulduğu, işçi ve emekçilerin ‘geçinemiyorum’ çığlığı ve çaresizliğinin intiharlara evrildiği ve önümüzdeki günlerde bunun daha da ağırlaşacağı bir süreçten geçiyoruz. Kooperatifimiz sınıf mücadelesinin kızışacağı bu kesitte emeğin korunması mücadelesinde sınıfın kendi öz örgütlerini ve dayanışma ağlarını yaratmasında attığımız mütevazi bir adım olarak yolunu aça aça ilerleyecek.


Mantar biter gibi çoğalan ve en sağlıksız ürünlerin işçi ve emekçilere reva görüldüğü sözde ucuz marketler zincirlerinin aksine, Dayanışma Yaşatır İşçi Kooperatifi, adından da anlaşılacağı üzere, işçi ve emekçilere doğrudan üreticiden sağlanan temel tüketim maddelerinin kâr amacı gütmeden sağlıklı ve ucuz teminini amaçlıyor."

İNTERNETTEN DAĞITIM AĞI

Kooperatifin ilk olarak internet üzerinden tüm Türkiye illerine dağıtım ağı oluşturacağını duyuran sendika, İstanbul sınırları içerisinde haftada bir gün elden dağıtım yapılacağını, ileriki günlerde ise işçi ve emekçilerin yoğun olduğu bölgelerde satış noktaları açmayı hedeflediklerini duyurdu. Sendika, kooperatifin inşası için tüm emek dostlarını dayanışmaya davet etti.