TBMM'deki Gara bilgilendirmesi sırasında İnsan Hakları Derneği'ni sert sözlerle eleştiren Süleyman Soylu’ya yanıt veren İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan,  “Sayın Bakan bize haksızlık yapmıştır” dedi.

İnsan Hakları Derneği: Süleyman Soylu bize haksızlık yapmıştır

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, “Örgütün alıkonulan insanlarla ilgili yayınladığı videolarda ve gönderdiği mektuplarda o gençlerin yazdıklarına, söylediklerine bakılırsa durum anlaşılacaktır. Sayın Bakan bize haksızlık yapmıştır” dedi.

Süleyman Soylu, Gara’da 13 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bilgilendirmede bulunurken, İnsan Hakları Derneği'ni de (İHD) sert ifadelerle eleştirdi. Soylu, TBMM'deki konuşmasında “Cumhurbaşkanımız ailelerle görüştü. 1984’ten bugüne kadar terör örgütü 6 bin 21 sivil katliam gerçekleşti. İnsan Hakları denilen canı çıkasıca dernek bir tanesi için bir laf söyledi mi, onun peşine takılıyorsunuz. Devlet burada üzerine düşen her şeyi yapmıştır… Çocuklarımız şehadete kavuştuktan sonra, onları katlettikten sonra aileleri nasıl 5 yıl istismar etmişlerse, ölümlerinde de istismar etmeye çalıştılar” dedi.

‘REHİNELERİ KURTARMAK GİBİ BİR GÜCÜMÜZ OLSAYDI KULLANIRDIK’

ANKA’nın aktardığına göre, İçişleri İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Soylu’nun sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

Türkdoğan, İHD’nin sivillere yönelik saldırıları her zaman kınadığını ve resmi web sayfasına bakıldığında bunun görüleceğini vurgulayarak, “Kendim bizzat defalarca ifade ettim. Alıkonulan insanların kurtarılması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle bu konuda derneğimizin çalışmalarını kolaylaştırdığını her yerde ifade ettik. Ama bu konuda örgütü ikna edemedik. Örgüt her defasında hükümetin veya devletin doğrudan ya da dolaylı yollardan diyalog kurmasını kendilerine yönelik çağrı yapılmasını şart olarak koştu” diye konuştu.

Türkdoğan, kendilerinin "rehineleri kurtarmak gibi güçleri olsaydı kullanacaklarını" ifade ederek, “Bizler vicdanlı insanlarız. Defalarca çağrı yaptık. Ayrıca örgütün alıkonulan insanlarla ilgili yayınladığı videolarda ve gönderdiği mektuplarda o gençlerin yazdıklarına, söylediklerine bakılırsa durum anlaşılacaktır. Sayın Bakan bize haksızlık yapmıştır” dedi.