• İnsan hayret etmiyor. 23 Nisan recepsyonu iptallerde. Onu bunu kutlayalım, milli maçları oynayalım, 23 Nisan’ı iptal edelim. Zaten 23 Nisan neydi? 23 Nisan ‘Milli Egemenlik’ti, 23 nisan ‘Çocuk’tu… E ikisi de yok bizde haliyle. Milli Egemenlik kavramı yerini otoriteyi sorgulamayan biatçı “Milli İrade” kavramıyla yer değiştirdi. “Çocuk” kavramı ise devletin ve ülkemizin büyük GSM firmalarının sponsorluğuyla defalarca kirletildi… Ne bekliyordunuz?

• İnsan hayret emiyor: ali Ağaoğlu “Burası adam gibi ülke olsaydı Rıza Sarraf’a şeref madalyası takardık” dedi. Ya ne olacağıdı. Devletin el verip, bir takım genç çocuklar üzerinden uluslar arası ambargoyu çakallıklarla aşmasının meşru görüldüğü, nereden geldiği nereye gittiği belli olmayan silahların istihbarat kurumu arayıcığıyla oradan oraya yollayanların ülkesinde tabii ki “Cari açığın %15’ini kendim kapattım” diyen birisini milli kahraman ilan eder. Yeter ki adaletsizlik büyüsün, namı yürüsün.

• İnsan hayret etmiyor: Ülkenin ana muhalefet partisi başkanı çıkıp da “Anayasaya aykırı ama evet diyeceğiz” açıklamasıyla AKP’nin dokunulmazlık önerisine destek veriyor… NEDEN? “–Malımız ortada kimseden korkmuyoruz” diyor kod adı Kılıçpaluu… Karadeniz fıkrası gibi bir zihniyet. Diyor ki “Benim kafa rahat kenks kaldırın dokunulmazlıkları, yemişim anayasayı”… İlke, kanunsuzluk, kural tanımazlık bu kadar coştuysa, bunun faturasının hepsini iktidar ödemiyor. KDV’ler de muhalefetten. “Anayasaya aykırı ama”… duyduğun en acayip açıklamalardan. Ya sen muhalefet olacaksın, insanlara doğruları, iktidarın yanlışlarını göstereceksin hala kafalar kovalıyorsun. Anayasaya aykırı ama kafan çok güzelmiş, güle güle kullan canısı.

• İnsan hayret etmiyor: ‘Terör operasyonu’nda gözaltına alınan 24 kişi hakkında hazırlanan iddianamede Roboski anma etkinliği ‘suç kapsamında’ değerlendirilirken, İncil ve Uykusuz dergileri de dosyaya ‘delil’ olarak girdi. Kayseri’de 15 Ocak’ta düzenlenen operasyonda 23’ü Erciyes Üniversitesi öğrencisi 24 kişi gözaltına alınmıştı… Öğrencilerden Uykusuz (Mizah dergisi) ve

İncil (Büyük ihtimalle savcının pek haberi yok ama bu da Hıristiyanlık dininin kutsal kitabı)… Bizim evde de kule gibi Uykusuz ve Penguen var. Belki de sıra sizde?

insan-hayret-etmiyor-129286-1.

• İnsan hayret etmiyor. Daha geçen haftalarda NASA’ya atarlanan ORMAN ve SU İŞLERİ Bakanımız (bildiğin Orman Bakanı, Uzay Bakanı filan olsa, onu da anlayacağım süper bakanımız ormandan uzaya çıkıyor atarlanırken, o derece) şimdi uzaydan yine pantolonumuzun içine kadar iniyor ve bizlere bir takım mesajlar veriyor. 1. Erken yatın (Sana ne?) 2. Erken kalkın (Sana ne?) 3. Erken evlenin (Sana ne?) 5. En az 5 çocuk yapın (O kadar meraklıysan sen yap bakan efendi)… Bu adamlar ne kadar çocuk seviyor ya. Partice çok seviyorlar çocukları. “Çocuk istismarları araştırılsın mı?” önergesine mecliste “Hayır araştırılmasın” diyecek kadar kafaları çocuk sevgisine odaklanmış… Allah’tan sonra akılları başına geldi de “Ya tamam ya çocuk istismarları araştırılsın ama bizim istediğimiz gibi araştırılsın” diyerek kendi önerilerini meclisten geçirdiler.

Bir orman bakanı kolay yetişmiyor. O ekosistem içinden bakan olmak için o kadar biat etmeniz gerekiyor ki, yılları kendisinden yüksek konumdakileri onaylamakla geçiyor. Sonuçta bakanlığın keyfini yaşayacağı zamanlarda da böyle şovlar yapmak istemesi gayet normal bence. Sonuçta ormanlardan çıkan gür bir ses. Bu ses kulak verin, duyduğunuz yerde kaçın.

• Önümüzdeki haftalarda da bu ve bunun gibi türlü türlü mantıksızlıkla karşılaşacağız. Çünkü mantık nedir yani? Milli İrade Mantığa bi kafa kor, anında bayıltır.

Unutmayın Sağlam bir Milli İrade 3 ton çeker.