İnsanca yaşam için insanca ücret kampanyası

Politika Servisi

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Balıkesir'de partisinin düzenlediği "Türkiye Nereye Gidiyor, Demokrasi Güçleri Ne Yapmalı" başlıklı söyleşide konuştu. Yüksek enflasyon ve zam yağmuru karşısındaA insanca bir ücret mücadelesini yükselteceklerini belirten Akdeniz, “Bu ücret yoksulluk sınırının altında olmamalıdır. 35 saatini günü haftada iki gün tatil hakkı da buna dahildir. Bu çerçevede EMEP olarak kampanya başlatıyoruz. Emek ve demokrasi güçleri ile yan yana örgütleyelim diyoruz” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik yapılan hukuksuz uygulamaya karşı dayanışma içerisinde olacaklarını belirten Akdeniz, “Zulüm hangi kapıyı çalmışsa biz onun yanında oluruz. Bugün sıra Canan Kaftancıoğlu’na gelmişse bütün siyasi ayrılıkları bir tarafa bırakıp yan yana dururuz. Yapmak istedikleri şey ez, parçala, böl ve yönet" ifadelerini kullandı. Gezi davasında verilen cezaların Türkiye halklarını sindirmek için verildiğini ifade eden Akdeniz, “Gazeteciler tehdit ediliyor, baskı uygulanıyor. Gezi davasında yargılananlara da aynısı yapılıyor. Ne suçu vardı bu yargılananların. Bütün bir halkı sindirmek için bu cezalar verildi. Umudumuzu kaybetmeyeceğimiz. Güçlerini kaybediyorlar, kitle desteğini kaybediyorlar. Bunun için bu baskıları yapıyorlar” diye belirtti.

Türkiye’nin NATO’dan çıkmasının gerekliliğini hatırlatarak emperyalizme karşı mücadelenin altını çizen Akdeniz, “Türkiye bağımsız mı? Değil. NATO’ya bağlı. Asıl mesele Türkiye’nin NATO’dan çıkmasıdır. Emperyalizme karşı mücadele edeceksek sadece Türkiye’de değil tüm dünyada emperyalist tekellerin çıkarlarına karşı mücadele etme gerekir” dedi. Göçmen meselesine de değinen Akdeniz, “Bugün milliyetçi partiler mülteci düşmanlığı üzerinden bir politika yapıyorlar. Asıl bununla mücadele etmek gerekir” şeklinde konuştu.