Erdoğan “Şehitler tepesi boş kalmayacak” ifadesini dün de, “Bu şehitleri Bedir’de, Uhud’da, Selçuklu’da, Osmanlı’da verdik” diyerek sürdürdü. 2013’te söylediği “Her yıl belli sayıda şehit vermeyi kabullenen bir anlayış ne insanidir ne vicdanidir” sözünü ise çoktan unutmuşa benziyor

‘İnsani ve vicdani olan’ yaşamı savunmaktır

Politika Servisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son günlerde en çok söylediği söz “Şehitler tepesi boş kalmayacak” oldu. Bu söz neredeyse sloganlaşarak içeride ve dışarıda yürüttüğü siyasetin en önemli dayanağı haline geldi. Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “Bizim iktidarımızda şehit olmayacak” sözüne de savaş açmış durumda. AKP’nin iktidar ortağı Bahçeli ise bu siyasetin en önemli destekçisi durumunda.

CHP İTİRAZINI SÜRDÜRÜYOR

CHP MYK toplantısının ardından değerlendirme yapan Parti Sözcüsü Faik Öztrak “Şehitler tepesi edebiyatının arkasına sığınarak, kutsalları ön plana çıkararak 34 şehidin hesabını vermekten kimse kaçamaz” diyerek tepkisini sürdürdü. “Erdoğan için şehitlerin önemi yoktur” ifadesini kullanan Öztrak “Cahil bezirgan siyasetinde damat da ondan beter çıkmıştır. İktidarı yaklaşan felaket için kaç kez uyardık. Milletimizin evlatlarını Suriye’de hesapsız kitapsız dar bir sahaya sürmeyin dedik. Bu felaket birdenbire değil göre göre geldi” diye konuştu. Öztrak “Senin görevin şehitler tepesini doldurmak değil, evlatlarımız şehit olmasın diye her türlü tedbiri almak. Millet ittifakının iktidarında devlet aklıyla bu milletin evlatları şehit olmasın diye her türlü gayreti sarf edeceğiz. Gözyaşları akmasın diye gereken her şeyi yapacağız” sözleriyle Erdoğan’ı eleştirdi.

DÜN BAŞKAYDI BÜGÜN BAŞKA

Birçok konuda hızla fikir değiştirmesiyle ünlü olan Erdoğan, şehit kavramı konusunda da kimseyi yanıltmadı. Erdoğan, 2013 yılında yaptığı konuşmada “Her yıl belli sayıda şehit vermeyi, büyük bedeller ödemeyi sineye çeken, kabullenen bir anlayış ne insanidir ne vicdanidir” diyerek artık askerlerin ölmemesi gerektiğini savunmuştu.

Erdoğan’ın “Şehitler tepesi boş kalmayacak” sözleri ölen askerlerin aileleri için çok fazla bir şey ifade etmiyor. Ateş düştüğü yeri yakmaya devam ediyor. İdlib’de yaşamını yitiren Ahmet Alpaslan için İzmir’in Gaziemir ilçesinde düzenlenen tören sırasında savaşa ve ölümleri isyan eden abisinin sözleri, sosyal medyaya damgasını vurdu. Savaşı durdurma çağrısı yapan ağabey “Ölmesin artık kimse, ölmesin yeter. Ölmesin artık, dur deyin artık, ölmesin yeter. Asker ölmesin artık, bir şeyler yapın, yeter, bitmiyor…” diyerek acısını dile getirdi.

BAHÇELİ, KILIÇDAROĞLU'NUN ELİNİ SIKMADI

İdlib’de hayatını kaybeden Uzman Onbaşı Halil Çankaya için Ankara’da düzenlenen cenaze törenine katılan MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun elini sıkmadı. Konuya ilişkin Öztrak “Bahçeli’nin eline değil yüzüne bakıyordum. Ciddi bir mahcubiyet ifadesi vardı. Genel başkanımız açısından bir eksiklik değildir” dedi.