AKP’li Alpay Özalan’ın kendisine ‘hakaret edildiği’ iddiasıyla açtığı davalarla ilgili kıdemli bir yargı mensubuyla görüştüğünü belirten gazeteci Barış Pehlivan, “Tahmin ettiğim gibiymiş: Ceza almaktan korkanlar, Özalan’ın avukatlarıyla uzlaşma yoluna gitmeyi tercih ediyor. Yani insanlar AKP milletvekiline para vererek sanık olmaktan kurtuluyor” diye yazdı.

"İnsanlar AKP milletvekiline para vererek sanık olmaktan kurtuluyor"

Gazeteci Barış Pehlivan, AKP Milletvekili Alpay Özalan'ın sosyal medyada kendisine kötü söz söyleyenler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve bu kişilerin yargılanmamak adına uzlaşma yoluna gittiğini yazdı.

Cumhuriyet gazetesindeki yazısında Pehlivan, kıdemli bir yargı mensubunun “Alpay Özalan, Twitter’dan Facebook’a tüm sosyal medya mecralarında kendisine kötü söz söyleyen herkes hakkında suç duyurusunda bulunuyor. İzmir’deki bir adliyede 3 binden fazla şikâyet dosyasının biriktiğini iyi biliyorum” dediğini aktardı.

Pehlivan ardından şu değerlendirmeyi yaptı:

‘DAVA’ ADAMIYMIŞ!

“Tahmin ettiğim gibiymiş: Ceza almaktan korkanlar, Özalan’ın avukatlarıyla uzlaşma yoluna gitmeyi tercih ediyor. Yani insanlar AKP milletvekiline para vererek sanık olmaktan kurtuluyor.

Konuştuğum kaynağım, ‘Ciddi bir kazanç kapısı olmasının yanı sıra, Alpay Özalan’ın suç duyurularıyla uğraşmak adliyede ciddi bir mesai gerektiriyor’ dedi.

Özalan AKP’den milletvekili adayı gösterildiğinde ‘Biz, bu davanın adamıyız. Bu davaya hizmet etmek için her türlü hazırım’ demişti. Gerçekten de ‘dava’ adamıymış!”