Muhalefetin gündeminde pandemiye karşı yeterli önlemlerin alınmaması yer aldı. İyi Parti Lideri Akşener, “Sadece hasta sayılarını açıklayarak herkesi kandıracaklarını sandılar” derken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Sokağa çıkma kısıtlaması var ama ekonomiyle ilgili tek bir önlem yok, insanlar nasıl geçinecek” diye sordu.

İnsanlar nasıl geçinecek?

HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı’nda pandemi sürecini yönetemeyen iktidarı eleştirdi: “13 bin 746 vatandaşımız resmi rakamlara göre hayatını kaybetti. Gerçek rakamlar bunun çok üzerinde. Belediyelerimizin defin işlemleri ile doktorların raporlarını topluyorlar, bu rakamı katlıyor.”

Kılıçdaroğlu, iktidarın Katar ile yaptığı anlaşmalara da tepki gösterdi: “Erdoğan dün, ‘Paranın dini rengi yoktur. Para paradır’ dedi. Tam bir sömürgeci kafası. Para rüşvetin aracıdır. Bunu da büyükelçi tayin ettiğin iki kişiye soracaksın. Devlet parayı rüşvet aracı olarak kullanamaz. Rüşvet aracı kullananları da büyükelçi olarak atayamaz. Devlet en çok parayı tefecilere ödüyor. Son 18 yılda tefecilere ödenen faiz 192 milyar dolar oldu. Bu para vatandaşa ödenseydi herkesin işi olurdu. 192 milyar doları Londra’daki bir avuç tefeciye verenden hesap sormayacak mısın? Varlık Fonu’nun yüzde 10’unu sattılar. Bu Varlık Fonu niye Sayıştay’ın denetimine tabi değil, neden sen başkanısın bunun? Erdoğan istese bir kanunla Ziraat Bankası’nı bir Katarlı bakkala 1 dolara satabilir ya da oğluna ya da yakınına. Çünkü ihale kanununa tabi değil. ‘Kaça sattığını açıkla’ dedim. Varlık Fonu açıklama yaptı, ‘200 milyon dolar’ diye, neye göre 200 milyon dolar? 200 milyon dolar bu şirketin 15 ya da 20 aylık kârına denk geliyor. Böyle ballı satış nerede olur? Şimdi ben soruyorum: Borsa İstanbul’un rakamlarını çıkıp millete anlatacaksınız. Kârı nedir? Gerçek değeri 200 milyon dolar mı 425 milyon dolar mı? Erdoğan bunun cevabını vermez. Katarlılara kıyak geçiyorsun, Fettah Tamince’nin o masada ne işi var?”


SİSTEM ÇÖKÜYOR

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da grup toplantısında iktidarı eleştirdi. AKP ve MHP iktidarının “çözülme evresinde” olduğunu dile getiren Sancar, “Pandemide sorumluluğu bir bakanın üzerine yıkarak sistemi aklayabileceklerini mi düşünüyorlar? En tepede, ‘Yetkiler bendedir, her şey benden sorulur’ diyen AKP Genel Başkanı’nın burada sorumluluğu yok mu? Yetkiye gelince ‘her şey bende’ sorumluluğa gelince ‘benim hiç kabahatim yok’ yalanına daha ne kadar inanacağız. Biz inanmıyoruz. İnanmayanlar artıyor. Hakikat yolculuğu büyüyor. Hakikat yolculuğu büyüdükçe iktidar çözülüyor, sistem çöküyor” dedi.

MİLLETİMİZ KIRILIYOR

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. Akşener, grup toplantısında şu ifadeleri kullandı: “Aylarca, vaka sayılarını saklayıp, sadece hasta sayılarını açıklayarak, herkesi kandırabileceklerini sandılar. O da olmadı. Sadece kendilerini kandırdılar. Memlekette pandemi başını alıp, dünyada üçüncü sıraya çıkınca bu sefer dönüp dünyayı işaret edip, dediler ki, ‘Bakın her yerde tablo vahim.’ Sayın Erdoğan, aylardır, ‘Çok iyi durumdayız. Zaten şehir hastanelerimiz var’ diye, caka satarken iyiydi de dünyadaki duruma işaret etmek, şimdi milletimiz virüsten kırılırken mi aklına geldi?”