Dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan Instagram’a bir çok kullanıcının merakla beklediği özellik geldi

Instagram'a yeni özellik

Dünyada en çok kullanıcıya sahip olan Instagram’a yeni güncelleme geldi. Instagram'ın yeni özelliği ile artık kullanıcılar, ileri tarihlere gönderi planlayabilecek.

Kişisel hesaplardan çok, sosyal medya uzmanlığı yapan kişilerin hoşuna gidecek güncelleme, Facebook'un Uluslararası Yayın Sözleşmesi (IBC) kapsamında açıklandı. Yeni özellik, tüm instagram kullanıcıları için kullanıma açıldı.

Instagram’da sayfa yöneticileri, içeriklerini zamanlamak için farklı yazılımlar kullanarak zamanlama işlemini gerçekleştiriyorlardı. Facebook ve benzeri sosyal medya sitelerinde olan bu özelliğin benzeri Instagram’a gelmesi sayesinde 3. Parti yazılımlara gerek kalmayacak.

Mark Zukerberg’in sahip olduğu Facebook’a bağlı olan Instagram’da içerik zamanlama özelliği şuan kullanılabilir durumda ancak özelliği Facebook’a bağlı olan içerik stüdyo uygulamasına üye olmanız gerekmekte.

Facebook İçerik Stüdyosuna üyelik işlemini tamamladıktan sonra, açılış sayfasında gönderi oluştur butonu ile gönderinizi oluşturabilir, zamanla seçeneğinde gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra istediğiniz tarih için gönderinizi planlayabilirsiniz.

Bu özellik şuan için sadece post gönderileri için kullanılabilir durumda, hikaye planlama özelliği için hala 3. Parti programlar kullanmak zorundasınız. Ancak Facebook ilerleyen dönemlerde hikaye planlamak içinde bir özellik yayınlayabilir.