Instagram, yeni özelliğini test ediyor: Takipçi gruplandırma

Instagram, akışlarında aradıklarını bulmakta zorlanan kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacak bir özelliği test ediyor.

Web Tekno'dan Ozan Baki'nin haberine göre; sosyal medya platformlarının yeni özelliklerini bir bir ortaya çıkaran uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong tarafından tespit edilen yeni bir özellik, takip ettiğiniz hesapları yönetmenizi kolaylaştırmak için onları gruplandırmanıza olanak tanıyacak.

Instagram'ın kullanıcıların beğenisine sunacağı yeni özellik, tüm hesapları çeşitli kategorilere ayırmanıza olanak tanıyacak. Örneğin, son 90 gün içinde en az etkileşim kurduğunuz (gönderilerini beğenme veya Hikayelerle etkileşim gibi) veya bu süre içinde en çok etkileşim verdiğiniz profilleri bir arada toplayabileceksiniz. Ayrıca sanat veya seyahat içerikli gönderileri bir kategori içinde birleştirerek de gruplandırabileceksiniz.

Ortaya çıkan listeler, takip ettiğiniz tüm hesapları içeriğine ya da belirlediğiniz özelliklere göre taramanızı kolaylaştıracak. İçeriğini görmek istemediğiniz hesaplar varsa, yayınlarınızdan çıkarmak için adlarının yanındaki "Takip Et" butonuna basmanız yeterli olacak. Instagram akışınızı düzenleyecek yeni özellik kulağa hoş gelse de, şu anda test aşamasında olduğunu ve geleceğinin kesinleşmediğini belirtelim.