Hızı taahhüt edilen seviyenin altında olduğu için internet aboneliğini iptal ettiren Onur Kızılçay, ödediği 1200 TL’lik cayma bedelini Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurarak geri aldı. Aynı sorunu yaşayan yurttaşlara seslenen Kızılçay, “Bu tip firmalara göz açtırmayın” dedi.

İnternet aboneliğini iptal ettiren yurttaş, yaptığı başvuruyla cayma bedelini geri aldı

Konya’da internet aboneliğini firmanın hız vaadini yerine getirmemesi nedeniyle iptal ettiren bir yurttaş, kendisine kesilen cayma bedelini geri aldı.

Konya’da yaşayan Onur Kızılçay, 2019 yılı sonlarında aylık 90 TL ödeyerek internet sağlayıcı firmasına abone oldu. Kızılçay, ödediği bedel karşılığı taahhüt edilen internet hızına erişemeyince, defalarca firmanın müşteri hizmetlerini aradı.

DHA’nın aktardığına göre tüm girişimlerine rağmen sorununa çözüm bulamayan Kızılçay, aylık ödeme bedelini 150 TL’ye kadar çıkardı. Kızılçay, bu yöntemle de sonuç alamayınca aboneliğini iptal ettirdi ve firmanın kendisine kestiği 1200 TL’lik cayma bedelini ödedi.

HIZ TESTİ YAPTI VE BELGELEDİ

Avukatı aracılığıyla 14 Ekim 2020’de Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuran Kızılçay, 31 Ocak’ta çıkan kararla ödediği cayma bedelini geri almaya hak kazandı.

İnternetin hız testini yaparak düzenli olarak kayıt altına aldığını ve yaşadığı sorunu belgelediğini söyleyen Kızılçay, aynı sorunu yaşayan yurttaşlara da uyarıda bulunarak şunları kaydetti:

“Daha sonra avukatımla görüştüm. Birlikte kanunları inceledik. Daha sonra tüketici hakem heyetine sunduk. Bunun sonucunda da adalet yerini buldu. Ödediğim paranın iadesini kazandım. Tüm vatandaşlara diyeceğim; bu tür konularda hakkınızı arayın. Bu tip firmalara göz açtırmayın.”