”İnternet Yaşamdır” bileşenleri, sosyal medya düzenlemesinin, ifade özgürlüğü, bilgi edinme ve haber alma haklarını kısıtlayacağını belirterek, Ankara Kuğulu Park’ta bir etkinlik düzenledi.

”İnternet Yaşamdır” bileşenleri: Sosyal medya düzenlemesine karşıyız

Oktay Evsen

”İnternet Yaşamdır” bileşenleri, TBMM gündeminde bulunan sosyal medya düzenlemesinin, ifade özgürlüğü, bilgi edinme ve haber alma haklarını kısıtlayacağını bildirdi.

Alternatif Bilişim Derneği, TMMOB BMO ve EMO, Linux Kullanıcıları Derneği (LKD) ve PKD (Pardus Kullanıcıları Derneği) temsilcilerinin yanı sıra BMO Üyesi, CHP Eskişehir Milletvekli Utku Çakırözer ile Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar’ın katılımıyla Ankara Kuğulu Park’ta bir etkinlik düzenlendi.

Alternatif Bilişim Derneği Başkanı Faruk Çayır, BMO Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Küçükaras, Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, CHP Milletvekili Utku Çakırözer ve PKD’den Nihad Karslı, yaptıkları açıklamalarda yasa önerisindeki maddelere ve önerinin yasalaşması durumunda ortaya çıkacak sorunlara değindi.

Yasa hazırlıkları sırasında hukuksal, toplumsal ve teknik açıdan değerlendirmeler yapılmadan, ayrıca meslek odaları, sendikalar ve kitle örgütlerinin görüşleri alınmadan antidemokratik bir yol izlendiğine dikkat çekilerek, bu düzenlemeyle ifade özgürlüğü, bilgi edinme ve haber alma haklarının tümüyle kısıtlanacağı vurgulandı.