Interpol tarafından aranan Avustralyalı uyuşturucu baronu Mark Douglas Buddle, yerleştiği Kuzey Kıbrıs’ta tutuklandı. Ankara'ya gönderilen Buddle, daha sonra ülkesine iade edilecek.

Interpol’ün aradığı Avustralyalı uyuşturucu baronu, Kuzey Kıbrıs’ta tutuklanıp Ankara’ya gönderildi

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından aranmasına karşın Kuzey Kıbrıs’ya yerleşen Avustralyalı uyuşturucu baronu Mark Douglas Buddle, Kuzey Kıbrıs’ta tutuklandı.

9 Temmuz Cumartesi günü tutuklandığı öğrenilen Buddle, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa operasyonuyla yakalandı.

NTV'nin haberine göre, uyuşturucu trafiği için çete oluşturmak suçlamalarıyla Interpol tarafından aranan Buddle, Türkiye'ye girmeyi denemiş, başaramayınca sırasıyla Birleşik Arap Emirlikleri ve Irak'a gitmişti. Bu ülkelerden de ret yanıtı alan çete lideri Kuzey Kıbrıs’a gelmişti.

“YATIRIM YAPACAĞIM” DEYİP OTURMA İZNİ ALMIŞ

Kıbrıs’a 1 yıl önce turist vizesiyle gelen Buddle'a ülkeye yatırım yapacağı gerekçesiyle dönemin içişleri bakanı tarafından oturma izni verildi.

Yaklaşık 1 yıldır Kuzey Kıbrıs’ta saklanan uyuşturucu baronu, Türkiye Interpol Europol Daire Başkanlığı yetkililerine teslim edilmek üzere Ankara’ya gönderildi.

Buddle'ın Ankara’daki işlemlerinin ardından ülkesi Avusturalya’ya iade edilmesi bekleniyor.

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Kuzey Kıbrıs medyasının aktardığına göre İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Interpol tarafından aranan Avustralyalı uyuşturucu baronu ve çete lideri Mark Douglas Buddle’ın iade sürecine ilişkin bir açıklama yaptı.

Öztürkler, Buddle’a 1 yıl önce ikamet izni verildiğini ancak emniyet güçlerinin yaptığı çalışmalar neticesinde ülkede bulunmasının güvenlikle ilgili olarak sorun teşkil ettiğinin tespit edilmesi üzerine tutuklandığını belirtti.

Öztürkler, Buddle'ın dün (10 Temmuz) Türkiye'ye gönderildiğini ve şu an Ankara'da tutuklu olduğunu söyledi.

Buddle'ın iade işlemlerinin ise Ankara'da devam ettiğini belirten Öztürkler, tamamlanıp tamamlanmaz iadesinin gerçekleşeceğini kaydetti.