‘İntihar değil organize cinayet’
Barış Keve

Haber Merkezi

Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutulan Barış Keve, 18 Eylül’de şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Keve’nin babası Bahattin Keve, oğlunun intihar ettiğine inanmadıklarını belirterek “Organize bir şekilde katledildi” dedi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Edirne’den Akçadağ Cezaevi’ne sevk edildikten 5 gün sonra yaşamını yitiren Keve’nin intihar ettiği ileri sürüldü. Keve’nin ön otopsi raporu ise aileye verilmedi. Otopsiye giren ağabeyi İlkkan Keve, kardeşinin boynunda izler olduğunu fakat boynunda kırık olmadığını aktardı. Oğlunun şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesine dair konuşan baba Bahattin Keve, intihar iddiasına inanmadığını belirtti.

Oğlunun Van 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığını aktaran baba Keve, oğlunun en son eşiyle telefonda görüştüğünü ve durumunun iyi olduğunu ifade etti. Keve, “Oğlumun can güvenliğinin garantide olduğunu düşünüyordum. Olaydan sonra devlet bize şunu öğretti: Devletin adaletsizliği ve zulmü her yerdedir. Oğlumun intihar ettiğine inanmıyorum. Oğlum 3 ay Edirne’de cezaevinde kalıyordu neden intihar etmedi de Malatya’ya getirilip hücreye konulduğu 5’nci günde intihar etti? Oğlumun organize ve planlı bir şekilde katledildiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.