Kendi vatandaşlarını bebeğiyle, çocuğuyla, hamile kadınıyla, hastasıyla, yaralısıyla, yaşlısıyla (bugün, yani cuma günü itibariyle) 11 gündür abluka altında tutup açlığa, susuzluğa, ilaçsızlığa, tedavisizliğe ve de hatta defnedilemezliğe mahkûm eden bir iktidar, devlet olmanın meşruluk temelini kendi elleriyle yok etmiştir.
Erdoğan’ın, yani Kara-İn’in elemanları, Berkin’in, Ethem’in, Nihat’ın, Cemile’nin ve on binlerce insanımızın katilleri, değil yargılanıp cezalandırılmak, “destan yazdılar” diye teşvik ve taltif ediliyorlar; üstelik de bizim vergilerimizle, bizleri de cinayetlerine nesnel olarak ortak ederek: İnşallah Allah vardır ve bu canilerin, ancak daha da önemlisi, onları cinayete yönlendiren ‘üstün irade’nin belâsını verir.
Bunlar kim? Serap kızı yakanlar/yaktıranlar; suçu Kürtlerin üzerine atıp, linç tehdidi altında teslim almak peşinde olan AK-(M)İTçiler; Reyhanlı’da 52 insanı öldürtüp, ardından “Erdoğan’ın eli güçlendi” diye ellerini ovuşturanlar… Bunlar, hastayı/yaralıyı tedavi etti diye doktorları/sağlıkçıları hapse atan/attırtan caniler.
Bütün pislikleri için gizlilik kararı aldırtıp, bu alçaklıklarının haberleştirilmesini yasaklatan çirkefler. Çirkefe haksızlık etmeyelim; zira, çirkef, kendisine taş atarsan senin üzerine sıçrar; oysa bunlar kuduz köpek; kendisine taş atmasan da gelip ısırma peşinde.
İnsanların okullarını elinden alıp, imam hatip yapıyorlar. Suriye’de iç savaş çıkartıyorlar; dört yüz bine yakın ölü, üç milyona yakını bizim ülkemize olmak üzere, on milyon insan yerinden yurdundan edilmiş, Erdoğan ile Davutoğlu’nun teşvik/tezgâh ve marifetiyle. Şimdi de iç savaş çıkartmak üzere her şeyi yapıyorlar; her şeyden önce 7 Haziran seçiminin sonucunu, yani iktidardan düşürüldüklerini tanımayarak: 1 Kasım seçiminin sadece sonucu değil, bizatihi kendisi gayri-meşrudur.
En büyük vatan hainleri ve insanlık düşmanları 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını tanımayan tescilli faşistlerdir. Ama alçağın da alçağı vardır ki, onlar da ‘milliyetçilikleri ayağımızın altına aldık’ diyenlerdir.
Bu çocuk katili canilerin maşası hayvan-altılar yargı elemanı görünümü altında, bana ve herkese ‘terörist kimdir’, ‘terör nedir’, ‘terör örgütü diye bir örgüt türü olur mu’, ‘PKK terör örgütü müdür’ sorularını sorup bunlar üzerinde tartışmayı yasaklama haddini bilmezliğini gösteriyorlar: Tamam, bunlar şerefsiz korkak ikbalperestler; ama esas sorumlu, ikbalin yolunu şerefsizlik üzerinden geçer hâle getiren diktatör.
Yazımızı yine bir metafizik temenniyle bitirelim: Allah, inşallah vardır ve de kendi varlığını göstermesinin tam zamanıdır, Suriye’de iç savaş başlatıp Silvan’da katliam sürdüren alçakların belâsını en kısa zamanda vererek. Ama şunu da ekleyelim: “Kara-İn’in duvarları yıkılsın” demeden, Silvan’daki hendeklerden bahseden, Manisa Valisi’nden bile düşkün bir yaratıktır.