Yaşamına son veren Damla Demir, komşuları M.K.’nin kendisini tacize maruz bıraktığına dair bir not yazmış, aynı zamanda tırnaklarından alınan DNA örnekleri de M.K. ile eşleşmişti. Tutuklu M.K.’nin ‘ev hapsi kararıyla’ tahliye edilmesine karar verildi.

İntihar eden Damla'nın bıraktığı notta kendisini taciz ettiğini söylediği komşusu serbest bırakıldı

Zonguldak'ta, hayatına son veren 16 yaşındaki Damla Demir'in bıraktığı notta kendisini cinsel istismara maruz bıraktığını söylediği tutuklu M.K. ikinci duruşmada tahliye edildi.

Olay, 20 Mayıs 2021'de Kilimli ilçesi, Bölüm Mahallesi'nde meydana geldi. Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi Damla Demir, evinde yaşamına son verdi. Başlatılan soruşturma kapsamında Damla'nın telefonu incelendi, tırnaklarından da doku örnekleri alındı. Savcılık, cep telefonu incelemesinde Demir'in intiharıyla ilgili not yazdığını tespit etti.

KOMŞUNUN MESAJLARI DOSYAYA GİRDİ

Demir'in tırnaklarından alınan DNA örneklerinin komşusu M.K. ile uyuşmasıyla şahıs gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen M.K. tutuklandı. M.K.'nin cep telefonu da savcılık tarafından incelemeye alındı.

M.K.'nin telefonuna 'Aşkım Damla' olarak kayıt ettiği Demir'e, mesajlar attığı ortaya çıktı.

M.K. hakkında iddianame hazırlayan savcı, 'sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan ise 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zonguldak 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutukluluk halinin devamına karar verilen M.K.'nin ikinci duruşmasında ifadesi alınması kararlaştırıldı. 18 Ocak'ta görülen duruşmada suçlamaları reddeden M.K.'ye ev hapis hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verildi.

ACILI AİLE İSYAN ETTİ: ADALET İSTİYORUZ

Damla'nın ailesi karara itiraz edip, üst mahkemeye dilekçe verdi. Abla Yağmur Demir, kardeşinin taciz sonucu bunalıma girdiğini belirterek "Olay günü işteydim. Neden olduğu pek bilinmiyordu. Otopsi, telefon kayıtları araştırılırken notları bulundu. Kardeşim cinsel tacize uğradığına dair notlar bırakmış. Kardeşimin tırnaklarında doku örnekleri bulundu. Bunların komşumuza ait olduğu ortaya çıktı. Adam tutuklandı ve ikinci duruşmada serbest bırakıldı" dedi.

Demir, haklarını sonuna kadar arayacaklarını vurgulayarak "Kadınlar, taciz ve tecavüz ediliyor. 'Benim kardeşim toprağa girdi sesi çıkmıyor' diye kimse ezemez. Ablası olarak her şekilde savunacağım. Adalet istiyorum. O adam 'bakın taciz ettim, elimi kolumu sallayarak geziyorum' diye yürümesini istemiyorum" diye konuştu.

intihar-eden-damla-demir-in-biraktigi-notta-kendisini-taciz-ettigini-soyledigi-komsusu-serbest-birakildi-971215-1.

(DHA)