Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, intihar ettiği söylenen polis Yunus Emre Örs'ün ölümüne ilişkin yakınlarının görüşünü köşesine taşıdı. Pehlivan’ın aktardığına göre, ailesi AKP’li bir milletvekilinin oğlunun arabasını aramak istediği için tartışma yaşayan ve sonrasında sürgün edilip ciddi mobbinge maruz bırakılan Örs’ün ölümünü ve çocuklarını buna sürükleyen nedenleri sorguluyorlar. İddialara yanıt veren EGM ise Pehlivan'ın yazısında yer alan iddiaları yalanladı, "adli ve idari soruşturma devam etmektedir" açıklamasında bulundu.

İntihar eden polis Yunus Emre Örs'ün ölümünde mobbing iddiası: "AKP’li vekilin oğlu ile tartıştı, sürgün edildi"

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, kayıtlara intihar olarak geçen polis Yunus Emre Örs'ün ölümünün ailesi ve yakın arkadaşları tarafından şüpheli görüldüğünü yazdı.

Pehlivan, bugünkü “O polisin ölümünde AKP parmağı” başlıklı yazısında "Yunus Emre Örs’ün silah arkadaşları çok şey biliyor, konuşsalar bu şüpheli ölümün perde arkası aralanacak" ifadelerine yer verdi.

Bir AKP milletvekilinin oğlunun arabasını aramak istediği için tartışma yaşayan ve sonrasında sürgün edildiği ve mobbinge maruz kaldığı belirtilen Yunus Emre Örs'ün yakınlarının görüşlerini aktaran Pehlivan, olayın araştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Pehlivan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Yunus Emre Örs 39 yaşındaydı, 17 yıllık polisti. Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde görevliydi. Sağlıklıydı, haksızlıklara itiraz eden bir karakteri vardı.

Ta ki...

Hem yakınlarıyla hem de ailenin avukatıyla görüştüm.

Diyorlar ki: Çevirmeye takılan bir AKP milletvekilinin oğlunun arabasını ararken tartışma çıkmış. Aramaya itiraz eden milletvekilinin oğlu onu Kadirli’den Hasanbeyli ilçesine sürdürmüş.

'AKP MİLLETVEKİLİNİN YEĞENİ TARAFINDAN BASKI GÖRMÜŞ'

Diyorlar ki: Bir tutanakta değişiklik yapılması için AKP milletvekilinin yeğeni tarafından baskı görmüş. Hatta karakol basılmış, Yunus Emre Örs havaya ateş açmış. Bunun üzerine silahı elinden alınmış.

Diyorlar ki: Sürüldüğü Hasanbeyli ilçesinde ciddi bir mobbinge maruz kalmış. Psikolojisi bozulmuş, ilaç kullanmaya başlamış. Hatta üzerindeki baskı öyle bir hale gelmiş ki polis memuru o ilaçlarla intihar teşebbüsünde de bulunmuş.

Şimdi...

Ailesi Örs’ün ölümünden şüphe ediyor. İzni bitip işe başladığı gün alnından vurarak kendisini öldürdüyse çocuklarını buna sürükleyen nedenleri sorguluyorlar.

Ve gördüm ki kendilerini sahipsiz hissediyorlar.

Yunus Emre Örs’ün silah arkadaşları çok şey biliyor, konuşsalar bu şüpheli ölümün perde arkası aralanacak.”

EMNİYETTEN YANIT

Pehlivan'ın yazısındaki iddilara yanıt veren Genel Müdürlüğü (EGM) ise Yunus Emre Örs'ün ölümünün şüpheli olduğu iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliğinde görevli Örs'ün, 16 Haziran'da, beylik tabancasını mesai arkadaşlarına doğrultarak doldur-boşalt yaptığı, çevresine zarar verebileceği ihtimali üzerine silahının muhafaza altına alındığı ve psikoloğa sevk edildiği kaydedildi. "Anksiyete öfke kontrol bozukluğu aktif psikopatoloji" tanısı konularak tedavisine başlanan personelin, Kadirli ilçesinden, tedavisine daha rahat şekilde devam edebileceği Hasanbeyli ilçesine atamasının yapıldığı aktarıldı.

Örs'ün, 21 Eylül'de, kendisine verilen psikiyatri ilaçlarını dozajının üzerinde kullanması üzerine zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı aktarılan açıklamada, Örs'ün, doktor raporunun bitişinin ardından Polis Merkezi Amirliğinde görevine yeniden başladığı anlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Polis memurumuz, 3 Ekim saat 08.45'te, kulaklığını almak bahanesiyle polis memuru H.K.'dan aracının anahtarını istemiş, daha sonra aracın torpidosunda bulunan H.K.'nın üzerine zimmetli zati demirbaş tabancası ile hayatına son vermiştir. Personelimiz, bazı basın yayın organlarında iddia edildiği gibi görevi sırasında, bir milletvekili veya yakınları ile herhangi bir sorun yaşamamıştır. Hepimizi derinden üzen intihar ile ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Bu kasıtlı yalan ve teşkilatımızı hedef alan haberlerin son bulmayacağını biliyoruz. Suç ve suçlularla mücadele eden teşkilatımız yalan ve yalancılarla da mücadele etmeye devam edecektir."

PEHLİVAN: OSMANİYE MİLLETVEKİLİNİ KORUYACAĞINIZA AİLE VE AVUKATI DİNLESEYDİNİZ

Barış Pehlivan ise EGM'nin açıklamasını sosyal medya hesabından alıntılayarak, "Yazımı doğrulayıp 'hiçbir satırı gerçeği yansıtmıyor' diyorlar. Keşke AKP Osmaniye Milletvekilini koruyacağınıza, size emanet edilen polisin ailesini ve avukatını bir dinleseydiniz…" ifadelerini kullandı.