İpek Er’e tecavüz eden ve intiharına neden olan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı.

İpek Er'in ölümüne neden olan Musa Orhan'ın yargılandığı dava ertelendi

Batman’da intihara sürüklenen İpek Er’e tecavüz eden ve ölümüne neden olan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın “nitelikli cinsel saldırı” suçundan yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü. Orhan’ın yargılandığı dava 16 Eylül’e ertelendi.

Batman’da İpek Er’e tecavüz edip, intihara sürükleyen eski uzman çavuş Musa Orhan hakkında açılan davanın üçüncü duruşması Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre; “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan yargılanan sanık Musa Orhan ve avukatları duruşmaya, Ankara’dan Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi ( SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmayı, İpek Er’in ailesi ile avukatları, Diyarbakır, Batman, Siirt baroları ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Feleknas Uca, Nuran İmir ve Sıddık Taş, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, KESK üyeleri, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır, Batman ve Siirt yöneticileri izledi.

Duruşmaya alınmayan gazeteciler ise mahkeme başkanının talimatı gerekçesiyle adliyeden çıkarıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada avukatların savunmalarının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti davanın 16 Eylül 2021 tarihine ertelenmesine karar verdi.

***

NE OLMUŞTU?

Batman’ın Beşiri ilçesinde 16 Temmuz günü intihar girişiminde bulunan ve 18 Ağustos'ta yaşamını yitiren 18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz ettiği gerekçesiyle yoğun tepkiler sonrası tutuklanan uzman çavuş Musa Orhan, 25 Ağustos'ta tahliye edilmişti.

İpek Er, geride bıraktığı mektubunda Orhan’ın kendisine tecavüz ettiğini anlatmıştı. Er ailesinin avukatları, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan tutuklanan Orhan hakkında “intihara sürükleme" gerekçesiyle de suç duyurusunda bulunmuştu.

Orhan'ın avukatı itiraz dilekçesinde kaçma şüphesi bulunmadığını öne sürmüştü. İtirazı değerlendiren Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi de dilekçede belirtilen hususları yerinde görerek Orhan’ın tahliyesine karar vermişti.

Orhan'ın tutuklu bulunduğu cezaevinden salıverilmesi ve mahkemenin kararı kamuoyunca çok büyük tepki ile karşılanmıştı.