iPhone 11 Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Apple önümüzdeki ay tanıtacağı iPhone 11 ülkemizde kaç TL’den satışa sunulacak?

Malum, teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Apple katı fiyat politikasına sahip bir şirket. Cupertino merkezli üretici, telefon satışları düşük seyrediyor olsa bile fiyatlarından taviz vermiyor. Nitekim bu duruşu 2018 ve 2019’da da kararlılıkla devam ettirdiler.

Bilindiği üzere iPhone XS, XS Max ve XR geçtiğimiz yılın Eylül ayında tanıtılmıştı. Nitekim 3 model de tanıtıldıktan kısa bir süre sonra ülkemizde satışa sunuldu.

Apple önceki yıl yani 2017’de tanıttığı iPhone X’i 6.099TL’lik başlangıç fiyatıyla listelemişti. Fakat 2018’de iPhone X’in devamı olarak lanse edilen XS, 9.899TL gibi ütopik bir etikete sahipti. Doğal olarak bu etiket ülkemizdeki Apple kullanıcılarının tepkisini çekti.

Dahası çıkmadan önce “ucuz” olarak nitelendirilen iPhone XR bile ülkemizde 7.399TL’den satışa çıktı. ABD’de 749 dolar olan telefonun Türkiye’de 7.399TL olması haliyle tepki çekti.

Bu fiyatlar yeni iPhone modellerinin Türkiye’deki satışına sekte vurdu. Hatta Tim Cook bile bir röportajında Türkiye’deki satışların pek iyi olmadığına değinmişti. Genel beklenti Apple’ın ülkemizdeki fiyatları düşüreceği yönündeydi. Çünkü bir ara 7 TL’ye dayanan dolar kuru, 2019 içerisinde 5.2TL seviyelerine kadar gerilemişti. Dolayısıyla döviz kurlarındaki bu gerileme, iPhone fiyatlarının düşeceği beklentisini de kuvvetlendirmişti. Fakat Apple koyduğu fiyatlardan geri adım atmadı.

iPhone 11 modellerinin çıkış arifesinde XS, XS Max ve XR hala ilk gün ki fiyatlarıyla satılmaya devam ediyor.

Peki bu etiketlerin ışığında iPhone 11 Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

iPhone 11 Türkiye fiyatı beklenenin altında olabilir

iphone-11-turkiye-fiyati-ne-kadar-olacak-618218-1.

Hemen baştan belirtelim. Henüz iPhone 11 Türkiye fiyatı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmış değil. Biz mevcut durum ve fiyatları göz önünde bulundurarak bir tahmin yapmaya çalışacağız.

Malum, şimdiki iPhone fiyatları zaten olması gerekenin çok üzerinde. Dolayısıyla bu durumda Apple yeni iPhone modellerinde üzerine koyarak uçuk bir fiyat artırımına gitmeyecektir.

Muhtemelen, iPhone 11 Türkiye fiyatı, şu anki mevcut fiyatlardan çok da farklı olmayacaktır. Yani iPhone 11’in 9.899 TL, iPhone 11 Pro’nun ise 10.799TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak olması, bizleri çok da şaşırtmayacaktır. Elbette bizimkisi ufak bir tahmin. Fakat gerçekleşmesi de hayli yüksek diyebiliriz.

Peki iPhone 11 çıktığında iPhone XS ve XS Max fiyatı düşer mi? Açık konuşmak gerekirse, Apple’ın mevcut iPhone modellerini satışta tutmaya devam edip etmeyeceği bile net değil. Malum, geçtiğimiz yıl XS vs XS Max satışa çıkınca X raflardan indirilmişti. Dolayısıyla aynı durum XS ve XS Max modeli için de söz konusu olabilir. Fakat satışlar devam ederse bu modellerin fiyatının düşeceğine de kesin gözüyle bakabiliriz. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz.

Kaynak: Donanım Günlüğü