Patlamalar canımı sıkıyor. Korunaklı ortamlardayız ama geçen ay bir patlamada iki bakan öldü. Ne kadar önlem alınsa da bu değişmiyor. Köklerini kazısak da bitmiyorlar

iPhone 9

ATEŞ İLYAS BAŞSOY / atesilyasbassoy@gmail.com

iPhone 9 çıkacak, çok heyecanlıyım. Birazdan tanıtım başlayacak, yerimde duramıyorum adeta. Bakalım bu modelde ne gibi yenilikler gelecek hayatıma?

Neredeyse yirmi yıl oluyor, ilk iPhone çıkmıştı, dün gibi aklımda. Teknoloji manyağı ve Apple hastası olduğum doğrudur ama benim için iPhone’un hikayesi bir başka. iPhone benim için başarılarla dolu bir hayatın kilometre taşı... İlk iPhone’u aldığım gün ilk eşimle tanışmıştım örneğin, ben yüksek lisans yapıyordum, o da lisans öğrencisiydi. O zamanlar ben biraz solcuyum, daha çok liberalim. Ermeni, Kürt meseleleriyle ilgiliyim, köhnemiş Kemalizm’e karşı kim çıkıyorsa onun yanındayım filan... Çok da bildiğimden değil ama o zamandan bir vicdan varmış bende. Bu vicdanın zaman zaman sıkıntısını çektim, yalan yok.

iPhone 3G çıktığı zamanları hatırlıyorum da, bir yandan nişan hazırlıkları, bir yandan benim partide ilk görevim: Yerel yönetimlerden sorumlu başkanlığın parlak ismi oluşum. Şimdi artık rahatça söylüyoruz ama o zaman ikinci defter diye bir şey vardı. Belediyelerin iş yapabilmesi için bağışlar, ihale payları, tepeye aktarılan pay, öşür, cizye vs tüm işlerin ayrıca takibi gerekiyordu. Excel tabanlı pratik bir yazılım ürettim ve bu yazılım bir anda tüm belediyelerimizde kullanılır oldu. Bir şey ne kadar açıksa, o kadar gizli olabilir. Bir de tabi kim denetleyecek?

iPhone 4 çıktığında evlendim, 4S çıktığında ilk oğlum oldu. Sene 2011... O yıl referandum da oldu biliyorsunuz ve o referandumdan sonra da iş bitti. İslami devrimin en büyük kilometre taşıdır referandum. Ben o sırada artık liberal değildim ama liberallerden ve bazı sosyalistlerden gelen destek çok hoşuma gitmişti. Neticede iş yapıyoruz.

Bu arada benim yıldızım hızla yükseliyor partide. Ben daha 2009’da filan ilk raporumu yazmışım, bize sosyal medya timi gerekli diye. 2011’de bu iş için kolları sıvadık ama esas patlama Gezi sonrasında oldu tabi. Önce feci dayak yedik ama kısa zamanda iktidarı tekrar elimize geçirdik. Bir de tabi içişleri bizde. Trollerimizin içinde İbrahim diye bir delikanlıyı hiç unutmam; bütün gün ana avrat dümdüz giden tweet’ler atar ama hiçbir namazı kaçırmazdı. Ben buna “Yahu cihaddasın, arada soluklan” derdim ama bu koştura koştura ibadetini yapardı.

iPhone 5 çıkınca patron yöneticilere birer tane yolladı. Ben benimkini İbrahim’e hediye etmiştim. Çünkü en üst hafızadan beyaz bir iPhone 5’i çoktan almıştım bile. Hiç aksamadı arkadaş, iPhone Amerika’da tanıtılır, ertesi gün benim cepte. Bu benim için bir gelenek haline geldi... Tabi o dönem biraz sıkıntılıydı, evde ve işte sorunlar vardı. Benim hanım iki çocuktan sonra kendini saldı, ben de biliyorsunuz işte, ikinci hanımla bir ilişkideyim. Dinen bir sakınca yok, bizim ekipte herkes biliyor ama bu iğrenç Kemalistlerin veya Fetö’cülerin diline düşmek de var. Yani bir yandan evde gerilim sürüyor, bir yandan da ses kayıtları dökülmüş. Şimdi hepimiz çok rahatız ama o zaman işler öyle değil. Kayıtların önüne geçemeyeceğimizi anlayınca, ben ortaya infobezite teorimi arttım. Ne kadar açık, o kadar gizli hesabı... Madem mevcut kayıtları yok edemiyoruz, bazı kayıtları da biz verelim. Çok riskli işti ama patron bizim kurt tabi. Şu Süleyman Şah kayıtları filan, hepsini ellerimle yükledim. Hey gidi hey.

iPhone 6, bizim zafer yıllarımıza denk geldi. “Kemalist diktanın ipi iPhone 6 ile çekildi.” der ve gülerdik. Ben özgürlüğü ilk kez o zaman hissettim. Artık kimseden korkumuz yoktu. Gıkını çıkartanın tepesinde bitiyorduk. Özellikle ortalama tipleri mimliyorduk ki, herkese ders olsun. Ben sorguda, söylemesi ayıp, cinsel bir haz aldığımı o zaman tesadüfen fark ettim. Bizim eski ekipten İbrahim, MİT’e girmişti. Ben de böyle böyle sorgulara girmeye başladım. Çok eski elemanlar vardı, daha Tansu Çiller zamanlarından, bunlar bizim ustamız oldu. Sonuçta işkence yaptıklarımızın hepsi kafir, ateist, Reis’in düşmanı tipler ve dinen de bir noktada savaş esiri konumundalar. İstediğimi yaparım yani. Kadın mahkumlara cariye denir mi tartışması yaptık ve bu konuda ulemadan icazet de aldık. Sonuçta cihattayız ve bunlar düşman safında. Ben onun safını ele geçirince, kadın da helalim. Bakın bir şey söyleyeyim, hanımınla cinsellik kutsaldır çünkü orada amaç soyunun devamını sağlamaktır. Ama cariyelere yaptıklarımız, anlatılamaz. Bu noktaya nasıl geldim? İki hanım arasında sürekli gerilim, evleri ayrı ama dertleri bir... Ben ne yapayım? Bir kaçış yolu bulacağım haliyle.

iPhone 7 çıktığında devrim başladı, 7S çıktığında her yere hakimdik. Patron halife oldu, “Bir üst makam daha var ama onun da sırası gelecek” dedi bana. Hemen anladım. Senin her şey hakkın Reis’im, sen asaletinden söylemiyorsun ama biz senle Allah arasındaki ilişkinin farkındayız. O kutlu müjdenin verileceği günler de gelecek. Tıpkı iPhone gibi, her yeni modelde gelişmek, senin hakkın Reis.

iPhone 8 biliyorsunuz inanılmaz bir telefon oldu. Hayatımız kökten değişti. Ben bu arada beş çocuklu, iki hanımlı bir aile babasıyım. İnsanız, büyük stres altındayız, belki bazen cariyeleri incittiğim olmuştur, hatta ölenler de oldu ama biz sapık değiliz ki kardeşim, amacımız istihbarat toplamak. Ben vicdan azabı çeker gibi olduğumda hocalar yetişiyor, güzel sözler söylüyorlar, rahatlıyorum. Çok büyük zekatlar verdim, çocuk okuttum, üç cami yaptırdım, bunları saymıyorum.

Patlamalar canımı sıkıyor. Korunaklı ortamlardayız ama geçen ay bir patlamada iki bakan öldü. Ne kadar önlem alınsa da bu değişmiyor. Köklerini kazısak da bitmiyorlar... Teröristlerin listelerinde benim de adım var ama bu içimizdeki ikinci grubun işi de olabilir. Parti cadı kazanı gibi oldu. İbrahim’e bile güvenmiyorum artık. Bir de belediyelerin hizmetleri aksamaya başladı. Geçen gün bizim oğlanla TEM’de gidiyoruz, bir çöp aracından kafalar, kollar, vücutlar sarkmış. Ayıp bu. Yani bizim çocuğumuz ufak, böyle açıkta ceset taşınır mı?

iPhone 9’u heyecanla bekliyorum, umarım gördüğüm son model olmaz. Program başlamak üzere ama anlamadığım bir şekilde internet kesildi. Yakından patlama sesleri geldi. Açıkça bir şeyler oluyor ama nedense ben göremiyorum. Telefonda da internet yok. İster misiniz, hayatımda ilk kez bir iPhone lansmanını kaçırayım?

*İllüstrasyon: Birol Bayram