iPhone'unu satan MHP'li vekil, Brunson kararına tepkili: "Kaldık ya la ortada"

Tutuklanmasının ardından ABD ile Türkiye arasında krize neden olan pastör Andrew Brunson'un cuma günü serbest bırakılmasına yönelik tepkiler sürüyor. ABD'ye tepki olarak başlatılan "iPhone kırma" furyasına dahil olan ve Erdoğan'ın çağrısının ardından iPhone'unu satıp Samsung marka telefon alan MHP'li Cemal Enginyurt, tahliye kararına tepki göstererek, sattığı iPhone'unu geri istedi.

Enginyurt Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Brunson yüzünden, Amerikayı protesto edeceğiz diye İphonu kırdık. Brunson ilk uçağa bindi gitti. Arkadaş, Amerikaya’la aram açıldığına mı yanayım, kırılan İPhone mı üzüleyim, Ajan Brunson’un serbest kalmasına mı kızayım. Kaldık ya la ortada. İphonumu verin, çok bozuğum ona göre” dedi.

Enginyurt, Erdoğan’ın “Amerika’nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız Onların iPhone’u varsa, öbür tarafta Samsung var” çıkışının ertesi günü iPhone telefonunu Ordu’daki bir bayide satıp Samsung marka telefon satın almıştı.

‘Türkiye’nin ekonomik bir darbe ile karşı karşıya olduğunu’ söyleyen MHP’li vekil, partisinin İl Başkanı Köksal Yılmaz’ın yanında getirdiği iPhone marka telefonu ayağının altında tekmeleyerek kırması sırasında da oradaydı.