Emre Kızılkaya, 71 yıllık tarihinde IPI'ın Türkiye'den seçilen üçüncü başkan yardımcısı oldu.

IPI başkan yardımcılığına Türkiye'den bir gazeteci seçildi

Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Türkiye'den bir gazeteciyi başkan yardımcısı seçti. IPI'ın 29 Eylül'de yapılan yönetim kurulu toplantısında Emre Kızılkaya oybirliğiyle başkan yardımcısı oldu.

ABD merkezli uluslararası haber ajansı Associated Press'in (AP) Başkan Yardımcısı John Daniszewski, İspanya'nın en büyük haber sitelerinden Publico'nun yayın yönetmeni Virginia Perez Alonso ve Bangladeş'in en yüksek tirajlı İngilizce gazetesi olan Daily Star'ın yayın yönetmeni Mahfuz Anam diğer başkan yardımcıları olarak seçildi.

15-17 Eylül'de Viyana'da düzenlenen IPI Dünya Kongresi sırasında 100'ü aşkın ülkeden gelen üyelerin katıldığı seçimde, Güney Afrikalı ünlü gazeteci Khadija Patel kuruluşun yeni başkanı olmuş, Kızılkaya da yönetim kuruluna seçilmişti.

IPI, 1950 yılında Türkiye'den Ahmet Emin Yalman'ın da aralarında bulunduğu 34 gazetecisi tarafından New York'taki Columbia Üniversitesi'nde kurulmuştu.

15 yılı aşkın bir süre Hürriyet gazetesinde editörlük ve yöneticilik yapan, bugün Journo.com.tr editörü olarak görevini sürdüren Kızılkaya, 71 yıllık tarihinde IPI'ın Türkiye'den seçilen üçüncü başkan yardımcısı oldu. 1960'lı yıllarda IPI'ın başkan yardımcılığını Abdi İpekçi, 2000'li yıllarda ise Vuslat Doğan Sabancı yapmıştı.

Görev yaptıkları dönemde Türkiye Ulusal Komitesi'ne de başkanlık eden Metin Toker, Sami Kohen, Ferai Tınç ve Kadri Gürsel geçmişte IPI'ın uluslararası yönetim kurulunda yer almıştı.