Muğla Valiliği'nin iptal ettiği Milyonfest Fethiye'nin organizatörleri yaptıkları açıklamada "Valilik ilgili birimlere gönderdiği yazıda iptal gerekçesi olarak İl Çevre, Şehircilik ve Iklim Değişikliği Müdürlüğü'nün festivalin yapılacağı bölgedeki ekolojik dengeye olumsuz etki edeceği yönündeki görüşünü ve bu yöndeki şikayetleri göstermiş," dedi. Açıklamada "Çevre ve ekolojinin biz, festival katılımcıları ve sahne alacak sanatçılar için en az ilgili müdürlük kadar hassas bir konu olduğunu hatırlatıyor, olayın tüm boyutları ortaya çıkana kadar sabrınızı rica ediyoruz," denildi.

İptal edilen Milyonfest Fethiye organizatörlerinden açıklama

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bu yıl 1-4 Eylül tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan 'Milyonfest Fethiye'nin Muğla Valiliği tarafından iptal edildiğini duyurmuştu.

Karaca, iktidarı eleştirerek, "Kendilerine yakın insanların konserleri iptal edilmiyor" demişti.

Konuyla ilgili bir açıklama da Milyonfest Fethiye organizatörlerinden geldi.

Açıklamada iptalin gerekçesinin "İl Çevre, Şehircilik ve Iklim Değişikliği Müdürlüğü'nün festivalin yapılacağı bölgedeki ekolojik dengeye olumsuz etki edeceği yönündeki görüşü" olduğu duyuruldu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kamuoyunun Dikkatine! Zeytinli Rock Festivali için Balıkesir 2. Bölge İdare Mahkemesi'nin vereceği kararı beklerken birkaç saat önce Muğla Valiliği'nin Milyonfest Fethiye'yi iptal ettiğini öğrendik. Valilik ilgili birimlere gönderdiği yazıda iptal gerekçesi olarak İl Çevre, Şehircilik ve Iklim Değişikliği Müdürlüğü'nün festivalin yapılacağı bölgedeki ekolojik dengeye olumsuz etki edeceği yönündeki görüşünü ve bu yöndeki şikayetleri göstermiş. Hiç beklemediğimiz bu gelişmenin ardından festival konumunu değiştirmek dahil alternatif çözümler üzerine çalışıyor, ürettiğimiz alternatifler üzerine ilgili birimlerle değerlendirme yapıyoruz.
Çevre ve ekolojinin biz, festival katılımcıları ve sahne alacak sanatçılar için en az ilgili müdürlük kadar hassas bir konu olduğunu hatırlatıyor, olayın tüm boyutları ortaya çıkana kadar sabrınızı rica ediyoruz. "