Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, bölgedeki gerilimin yüzünden IŞİD'in Libya'ya kayma riski taşıdığını söyledi

Irak Cumhurbaşkanı Salih: IŞİD Libya'ya kayabilir

Resmi ziyaretler için İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, bugünkü temasları kapsamında, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile bir araya geldi.

Salih, burada yaptığı açıklamalarda bölgesel gerilimler yüzünden IŞİD'in Libya'da da faaliyet gösterebileceğini söyledi.

İtalya basınında çıkan haberlere göre Salih, Mattarella ile görüşmesinde, Irak'ın bağımsızlığı ve egemenliğinin herkesin önceliği olması gerektiğini dile getirdi.

Irak Cumhurbaşkanı Salih, İran ve ABD arasında artan tansiyonun ve bölgesel çatışmanın Libya'ya kadar uzanma riski taşıdığına dikkat çekerek, gerilimlerin, terörle mücadeleyi arka plana atma ve IŞİD'in Libya'ya kaymasına neden olabileceğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Mattarella da İtalya ve Irak arasındaki iş birliğinin artmasını umduğunu belirtti.

Öte yandan gelecek aylarda Roma'da, IŞİD karşıtı koalisyon toplantısı yapılmasının planlandığı bilgisi de paylaşıldı.

Irak Cumhurbaşkanı Salih'in Katolik lider ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile sabah saatlerindeki görüşmesine ilişkin Vatikan'dan yapılan açıklamada da iki liderin, Irak ve bölgedeki gelişmeleri ve insani krizleri ele aldığı aktarıldı.

AA