Irak ve Lübnan’da protestolar sürüyor

Dış Haberler Servisi

Irak’ta ve Lübnan’da yoksulluk ve işsizlik karşıtı protestolar devam ediyor. Irak’ta başkent Bağdat’ın yanı sıra Babil, Kerbela, Necef, Meysan, Musenna, Divaniye, Zikar ve Basra’da düzenlenen protestolara güvenlik güçleri sert saldırıda bulundu, iki kişi yaşamını yitirdi.

Son iki gün içinde hayatını kaybedenlerin sayısı altıya yükselmiş oldu. Protestolara saldırıların tırmanmasıyla göstericilerin Bağdat’ta otoban ile köprüleri lastik yakarak kapattığı ve araç geçişlerine izin vermediği aktarıldı.

Lübnan’da başkent Beyrut’ta parlamento binası yakınlarında protesto gösterileri düzenlendi. Protestolara güvenlik güçlerinin saldırıları sonucu yaralananlar olduğu aktarıldı. Son üç günde devam eden protestolara saldırılarda yaralanan yurttaş sayısı 520’ye yükseldi.

YEŞİL BÖLGE’YE FÜZELİ SALDIRI

Öte yandan Bağdat’ta hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge’ye füze saldırısı gerçekleşti. Saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı açıklandı. Daha önce de birkaç kez Yeşil Bölge’de bulunan ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği yakınlarına füze düşmüştü. Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, söz konusu saldırıyı kınadığını ve olayla ilgili inceleme emri verdiğini açıkladı.