TSK tarafından Irak ve Suriye'nin kuzeyine "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" başlatıldı. MSB son yaptığı açıklamada, "89 hedefi imha edildi" ifadelerini kullandı. Harekatta, 6 farklı üsten kalkan 70'e yakın hava aracının kullanıldığı öğrenildi. Milli Savunma Bakanı Akar, 'Pençe-Kılıç Hava Harekatı'yla ilgili, "Ülkemizin ve milletimizin güvenliğine kastedenlerden yaptıklarının hesabını bugüne kadar sorduk, sormaya devam edeceğiz" dedi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyine operasyon | MSB: 89 hedef imha edildi
Fotoğraf: AA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye ve Irak'ın kuzey bölgelerine operasyon başlattı. Gece saatlerinde başlayan operasyon Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) Twitter hesabından hesabından "Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor" ifadeleriyle duyuruldu.

Harekat öncesi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na geldi.

Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran'dan harekata ilişkin brifing alan Akar'ın, "Şu andan itibaren Pençe-Kılıç Harekatı'nı başlatıyoruz" talimatının ardından uçaklar üslerinden havalandı.

Türkiye genelindeki 6 farklı üsten kalkan uçaklar, Suriye ve Irak'ın kuzeyine eş zamanlı harekat gerçekleştirdi.

Harekatta, muharip ve destek uçaklarının yanı sıra, İHA ve SİHA’larla birlikte 70’e yakın hava aracının kullanıldığı öğrenildi.

AKAR'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na ilişkin açıklama yaptı.

"Ülkemizin ve milletimizin güvenliğine kastedenlerden yaptıklarının hesabını bugüne kadar sorduk, sormaya devam edeceğiz" diyen Akar, "Terör örgütünün sözde karargâhları da tam isabetle vuruldu, tahrip edildi" ifadelerini kullandı.

Akar'ın açıklaması şu şekilde:

"Teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, depolar büyük bir başarıyla tahrip edildi. Bunları yakından takip ettik. Terör örgütünün sözde karargahları da tam isabetle vuruldu, tahrip edildi. Sadece ve sadece teröristler ve teröristlere ait yapılar hedef alındı. Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin pençesi bir kez daha teröristlerin tepesindeydi. 40 yıldan beri ülkemizin, milletimizin başına musallat olan terör belasından ülkemizi, milletimizi kurtarmakta azimli, kararlı ve buna muktediriz. Şehitlerimizin, masum insanların kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık, bırakmıyoruz, bırakmayacağız! Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliğine kast edenlerden yaptıklarının hesabını bugüne kadar sorduk, sormaya devam edeceğiz."

HANGİ BÖLGELERİN VURULDU?

MSB bugün saat 13.45'te yaptığı açıklamada "89 hedefin imha edildiğini" belirtti. Açıklamada harekatın hangi noktalara düzenlendiğine ilişkin bilgiler de paylaşılarak şu sözler yer aldı:

"Teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine Pençe-Kılıç Hava Harekatı başarıyla icra edilmiştir. ​Pençe-Kilit Hava Harekatı ile ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargah ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Hava harekatı ile etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunmaktadır. Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekat sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

ÇOCUKLARIN İSMİ BOMBALARIN ÜZERİNE YAZILDI

Öte yandan İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ecrin ile 15 yaşındaki Yağmur'un isimlerinin askerler tarafından harekatta kullanılan bombaların üzerine yazıldı.

Üzerine çocukların isimlerinin yazıldığı bombalar, MSB’nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

irak-ve-suriye-nin-kuzeyine-operasyon-msb-89-hedef-imha-edildi-1090117-1.