İkinci dalganın yaşandığı İran’da, bir düğün törenine katılan davetlilerden 40 kişide koronavirüs tespit edildiği bildirildi

İran’a ikinci dalgayı 'normalleşme' getirdi: Bir düğüne katılan 40 kişide koronavirüs tespit edildi

İran’ın güneybatısında yer alan Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletine bağlı Ardel şehrinde düzenlenen bir düğün merasimine katılan 40 davetlinin korona virüs testlerinin pozitif çıktığı bildirildi.

Ardel Şehri Valisi Mahmud Kiyani, şehirde koronavirüs artışının nedeninin toplu törenler ve toplantılar olduğunu vurgulayarak, “Şu ana kadar düğün törenlerine katılan 118 kişiye koronavirüs testi yapıldı. Ne yazık ki, 40 kişinin testi pozitif sonuçlandı” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgınının henüz sona ermediğini ve özellikle törenlerde sosyal mesafe kurallarına uyulmadığından dolayı virüsün hızla yayıldığını belirten Kiyani, insanların herhangi bir toplantı, cenaze ve düğün merasimleri yapmaktan kaçınmaları gerektiğini vurguladı.

İRAN’DA İKİNCİ DALGA BAŞLAMIŞTI

İran’da atılan erken normalleşme adımları salgında ikinci dalgayı da beraberinde getirmişti. Ülkede, 30 Mart’tan sonraki en yüksek yeni vaka sayısı da 6 Haziran’da kayddilmişti. Koronavirüs kaynaklı ölümlerin de yeniden artma eğiliminde olduğu ifade edilmişti.

Nisan ayının sonlarına doğru düşüşe geçen Covid-19 vaka sayısı, ülkede yasakların kalkmasıyla yeniden artış göstermeye başladı. Ülkede, günlük ölüm sayısı bir süre 50'nin altında seyrederken yeniden 50'nin üzerine çıktı.

İran Sağlık Bakanlığı Covid-19 Epidemiyoloji Komitesi Üyesi İhsan Mustafevi de dün (9 Haziran) yaptığı açıklamada, ülkede şu ana kadar 15 milyon kişinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanmış olabileceğini söylemişti.

İHA