İran'ın batısındaki Batı Azerbaycan'a bağlı Kotur ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Van ve çevre illerde de hissedildi. Van'da 3'ü çocuk 9 kişi hayatını kaybetti.

İran'da 5.9 büyüklüğünde deprem: Van'da 9 kişi hayatını kaybetti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD), İran'ın Hoy kentinde 5.9 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. İran'da meydana gelen deprem sonucu Van'da 3'ü çocuk 9 kişi hayatını kaybetti. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, "An itibarıyla bu köylerimizde enkaz altında kimse bulunmamaktadır," dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise “9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 37 yaralımız var, 9’unun durumu kritik.” dedi.

AFAD'ın aktardığına göre İran'da saat 08.53'te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssüne 4.75 kilometre uzaklıkta olan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde deprem, yoğun olarak hissedildi.

Deprem, Hakkari’nin yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars ve Ağrı ile Van'da da hissedildi. Deprem, Van'da sınır köylerinde hasara neden oldu. İran sınırında bulunan köylerdeki kerpiç binaların hasar gördüğü belirtildi. AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi.

İKİNCİ DEPREM

AFAD'dan yapılan açıklamada, yerin 4.6 km derinliğinde saat 12.46'da 4.3 büyüklüğünde ikinci bir depremin daha meydana geldiğini açıklandı. Kandilli Rasathanesi ise saat 12.46'da meydana gelen depremin büyüklüğünün 4.5 olarak duyurdu.

NTV Tahran Muhabiri Ali Asgar Çabuk, İran'da henüz can kaybı bilgisi olmadığı ancak yaralıların olduğunu aktardı.

iran-da-5-9-buyuklugunde-deprem-691849-1.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: ENKAZ ALTINDA HİÇBİR VATANDAŞIMIZ YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Enkaz altında hiçbir vatandaşımız yok. Bölgeye 1200 çadır sevk ettik. Artçılar da devam ettiği için hasarlı evlerde kalınmaması için çadır kurulacak. Tarım Bakanlığı'ndan çadır gelene kadar gönderilen çadırlarda hayvanları muhafaza etmeye çalışacağız. 2000 kişilik yemek hazırlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızla durumu paylaştık. Hem temkinli hem de tedbirliyiz. Allah beterinden korusun" diye konuştu.

iran-da-5-9-buyuklugunde-deprem-691850-1.