İran'da 13 yaşındaki bir kız çocuğunun babası tarafından uykusunda öldürülmesi ülkede infial yarattı

İran'da bir erkek 13 yaşındaki kızını uykusunda öldürdü

İran'da bir erkek evden kaçtıktan sonra tekrar aileye teslim edilen 13 yaşındaki kızını, uyuduğu sırada başını keserek öldürdü.

'Namus cinayeti' işlediğini belirten şahıs daha sonra polise gidip teslim oldu ve suçunu itiraf etti. Zanlı yargı makamlarına teslim edildi.

Ülkenin kuzeyindeki Gilan eyaletinin Taleş kentinde meydana gelen olayda 13 yaşındaki Romina Ashrafi, 'aşık olduğu kişiyle' evlenmek istedi ancak babası bu duruma 'kültürel farklılıklar' nedeniyle izin vermedi.

Romina Ashrafi daha sonra 35 yaşındaki kişiyle evden kaçtı. Yerel medyada çıkan haberlere göre polis Romina'yı yakaladı.

Romina, çıkarıldığı mahkemede ailesine teslim edilmek istemediğini zira eve dönmesi halinde babasının yaklaşımını da bildiği için hayatının tehlikede olacağını dile getirdi ancak bu talebi yargıç tarafından dikkate alınmadı.

Ayrıca İran yasaları bu yaştaki bir kızın ailesine teslim edilmesini öngörüyor.

İranlı Sosyologlar Birliği üyesi Aliye Şekerbeği "13 yaşında öldürülen Romina, Çocuk esirgeme kurumuna teslim edilmeliydi" diyerek "Kız eve döndüğünde başına bir şey geleceğinden emindi ve öyle oldu. Kızın eve dönmek istememesi babasını tanıdığını gösterir. Ruhani'nin Vatandaş Hakları Tüzüğü'nün kağıt üzerinde kaldığını, ailelere öğretilmediğini söyledi. Eğer baba danışmanlık için başvursaydı, bu yaşanmayacaktı" ifadelerini kullandı.

Gilan şehri Komiser Yardımcısı Jan Ahmed Aghai konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çocuk aileye teslim edildikten sonra bir akrabalarının evine gittiklerini , herhangi bir sorun görülmediğini ve bir gün sonra döndükleri belirtildi. Eve döndükten birkaç gün sonra kız uyurken babası tarafından katledildi.

Kaynak: https://www.dw.com/ / https://www.bbc.com/ / euronews.com